Nogomet
Nogomet

Na Pranjićev opraštaj od nogometa stiže još jedan legendarni Vatreni

Svoj su dolazak još potvrdili: Ivan Bošnjak, Gordon Schindelfeld, Josip Šimunić, orahovački dvojac Bojan Živković i Igor Babić, Ivan Rakitić, Goran Popov, Miralem Sulejmani, Ivan Klasnić, Hrvoje Vejić, Eduardo Alves da Silva.

Vatreni na Poljudu Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix

Galerija

Za oproštajnu utakmicu Danijela Pranjića potvrđen je dolazak još jednog bivšeg legendarnog hrvatskog nogometnog reprezentativca. Naime, na njegovu humanitarnu oproštajku, koja će u Orahovici biti odigrana 24. lipnja, dolazak je potvrdio veliki džentlmen u kopačkama Niko Kranjčar.

Podsjećamo, ova posljednja igračka utakmica Danijela Pranjića u Orahovici na stadionu Papuka održat će se 24. lipnja u 18 sati u organizaciji Udruge 33515, suorganizaciji Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije te pod generalnim pokroviteljstvom Vinarije Patkoš i Osječke pivovare. Sav prihod s tog humanitarnog spektakla namijenjen je za pomoć u liječenju desetogodišnjeg Petra Špeha.

Daily Mail piše o Guardiolinu planu za Luku Vuškovića, a Fabrizio Romano govori o još nekim velikanima

Niko Kranjčar u Zagrebu je bio voljen pa omražen, u Splitu gotovo ikoniziran, voljen do božanstva. Njegova izjava "Cijeli život sam dinamovac, ali ponosan sam što sam igrao za Hajduk" još uvijek odzvanja hrvatskim eterom i svaki pravi poznavatelj nogometa zna što ta izjava znači.

Bio je pravi džentlmen u kopačkama, frajer, paker, strijelac, ma jednostavno rečeno Niko Kranjčar.

Kranjčareva karijera bila je sjajna. Nakon Dinama i Hajduka igrao je još za Portsmouth, Tottenham Hotspur, Dinamo Kijev, Queens Park Rangers, New York Cosmos i na koncu Glasgow Rangers. Naravno, posebno treba istaknuti da je u najdražem dresu (od 2004. do 2013. godine) Niko sakupio 81 nastup i upisao 16 pogodaka.

''Niko Kranjčar. I da samo to kažem, dovoljno sam rekao. Kada se pogleda njegov igrački put, mogu samo skinuti kapu i nakloniti se. Nosio je težak teret na leđima zbog oca Zlatka, no Niko je bio vrhunski igrač i odličan momak. Imao je taj vic u nogama, neočekivani potez, briljantnu loptu. Igrao je za najveća dva kluba u Hrvatskoj, a njegov doček u Splitu niti jedan hajdukovac nikada neće zaboraviti. Veselim se što ću Niku zagrliti u Orahovici i zahvaliti mu na svemu što je učinio za mene i moju karijeru'', rekao je Pranjić za portal 33515.net
Niko, koji je uvijek tih i povučen, nenametljiv, ali uvijek za mikrofon i izjavu:

Nogometni klubovi, oprez: Ne želite Kim Kardashian na svom stadionu

''Pranja je ostavio iza sebe strašnu karijeru. Puno igrača o takvoj karijeri može samo maštati. Čestitam mu na svemu što je učinio za hrvatski nogomet, za svoj Papuk i nogomet u cjelini. Veselim se takvim događajima, posebice zbog humanitarnog karaktera jer bitno je pomoći malom Petru i njegovim roditeljima. Igrat ću sa sjajnim igračima i strašno se radujem dolasku u Slavoniju. Pozivam sve da dođu jer tako pomažu Petru, ali i odaju počast svom Pranji. Orahovice i Slavonijo, vidimo se'', rekao je Kranjčar za portal 33515.net.

Za portal 33515.net svoj su dolazak potvrdili: Ivan Bošnjak, Gordon Schindelfeld, Josip Šimunić, orahovački dvojac Bojan Živković i Igor Babić, Ivan Rakitić, Goran Popov, Miralem Sulejmani, Ivan Klasnić, Hrvoje Vejić, Eduardo Alves da Silva i sada Niko Kranjčar.