Nogomet
Nogomet

1. HNL nikad nije bila izjednačenija: Čak četiri momčadi su na vrhu tablice, a Gorici bježe samo bod

Čak četiri momčadi su bodovno izjednačene na vrhu prvenstvene ljestvice HT Prve lige.

Kiksevi Dinama i Osijeka, porazi Hajduka u dva derbija i jako dobra Rijeka, sve nam je to donijelo popriličnu izjednačenost na vrhu ljestvice HT Prve lige.

Po trinaest bodova imaju Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek, ali Dinamo i Rijeka imaju po utakmicu manje pa su u malo prednosti pred Splićanima i Osječanima.

 Samo bod manje ima Gorica, pa slijede Lokomotiva, Šibenik, Istra 1961, Slaven i Hrvatski Dragovoljac.

Novi HNL vikend već večeras otvaraju Gorica i Dragovoljac, sutra igraju Dinamo i Šibenik, Rijeka i Slaven Belupo, a u nedjelju kolo završavaju Istra 1961 i Hajduk te Lokomotiva i Osijek.

Uoči utakmice sa Istrom, trener Hajduka Jens Gustafsson najavio je utakmicu, ali i odgovorio na pitanje je li zadovoljan kadrom nakon što su posljednjeg dana prijelaznog roka stigli Nikola Katić i Marco Fossati.

"Predsjednik i sportski direktor su odradili odličan posao jer su mu dali sve što mi je potrebno da se uključimo u borbu za titulu prvaka. Nemam isprika za to, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u svakom susretu", rekao je trener Splićana koji je još jednom potvrdio da je cilj ove sezone, borba za naslov.

Čak devet igrača dovela je ova uprava Hajduka, Marko Livaja i Lovre Kalinić su ostali u momčadi, dok je vraćen Marco Fossati, a kao novi igrači dovedeni su napadač Jan Mlakar, veznjaci Krovinović, Vuković te braniči Katić, Elez i Lovrencsics. Sve za ravnopravnu borbu za vrh ljestvice.

Osim trenera Hajduka, nastavak sezone najavio je trener Dinama Damir Krznar kojeg sutra čeka susreta protiv Šibenika, a onda u četvrtak West Ham na startu Europske lige.

Dinamo je jedina momčad iz HNL-a ove sezone koja igra Europu, pa je logično pitanje s kakvim sastavom će igrati domaće utakmice, a s kakvim europske utakmice. 

"Bit će tu svega dvije, tri izmjene u odnosu na sastav protiv West Hama, ali isto tako u ovom sastavu dajemo priliko da se svi uigramo za ono što nas očekuje, tako da neće biti previše rotacija", rekao je Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore