Nogomet
Nogomet

Monacovo blago ne misli stati: Dajte im Engleze da se igraju

Sjajna momčad Monaca najveći je hit ovogodišnje Lige prvaka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Njihov napadački i hrabri nogomet pun rizika polako osvaja nogometnu Europu. Ne samo dojmom, već doslovno. Ako budu imali sreće u ždrijebu, tko zna gdje će im biti kraj. Svi bi u četvrtfinalu htjeli Leicester, ali oni pogotovo jer im Englezi baš leže.

Mladi 18-godišnji napadač Monaca Kylian Mbappé, kojeg u svojim redovima žele vidjeti gotovo svi europski velikani, smatra da njegova ekipa ima kvalitetu da ode do kraja i osvoji Ligu prvaka.

"U prvom poluvremenu smo ih stisnuli, praktično smo kampirali ispred njihova gola. Vidjelo se da su potreseni kad smo poveli 2-0 nakon 29 minuta. To nisu očekivali. Istina, u drugom poluvremenu pao je ritam naše igre i povukli smo se. No, njihov pogodak nas nije slomio, vratili smo se i pokazali da je ovo naša večer. Oči mi sjaje od sreće, ali vjerujem da je ovo tek početak", kazao je Mbappe, koji je bio strijelac vodećeg pogotka za Monaco u 8. minuti.

Veznjaka Bernarda Silvu također želi pola Europe. On jednostavno briljira na terenu, a ističe samopouzdanje ekipe i želju da igraju napadački nogomet.

"Kad su oni smanjili na 2-1, nismo se raspali, nastavili smo igrati. To je naša snaga ove sezone, ne bojimo se igrati. Tako je bilo i u prvoj utakmici kad smo vodili 3-2, mi smo i dalje napadali. Istina, to nas je skupo koštalo jer smo izgubili sa 3-5, ali večeras nam se vratilo", istaknuo je Bernardo Silva.

"Bilo je tijesno, puno golova u oba susreta, ali zaslužili smo prolaz. Nema to veze sa srećom, uložili smo puno truda. Nisam očekivao da ću zabiti odlučujući pogodak. Još je ljepše što je moja obitelj bila na stadionu", rekao je Tiemoue Bakayoko, koji je u 77. minuti pogodio za konačnih 3-1 i prolaz u četvrtfinale.

Trener Monaca Leonardo Jardim ističe kako klub ima velike ambicije i kvalitetu za rezultate na međunarodnoj sceni.

"Kad pogledamo obje utakmice, mislim da smo zaslužili prolaz. Izgleda da nam odgovaraju engleski klubovi, 2015. smo izbacili Arsenal, ove sezone smo u grupnoj fazi dva puta dobili Tottenham, a sada smo eliminirali Manchester City. Prvo poluvrijeme je bilo impresivno, no i u drugom, kada nas je City stisnuo, pokazali smo da znamo dobro odigrati. Ponovni prolazak u četvrtfinale Lige prvaka pokazuje da ovaj klub ima velike ambicije i kvalitetu za rezultate na međunarodnoj sceni", izjavio je trener Jardim.

Dajte im Leicester da se igraju…