Nogomet
Nogomet

Modrić: Zidane mi je još 2016. rekao da ću osvojiti Zlatnu loptu, a Messijev odlazak je veliki gubitak

Modrić je dao intervju za AFP. Pričao je o Messiju, Realu, Baleu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Luka Modrić, vođa Reala, kapetan viceprvaka svijeta i najbolji nogometaš svijeta u 2018. dao je intervju za agenciju AFP.

Modrić je u intervjuu pričao o Zidaneu i općenito o Real Madridu, a dotaknuo se i mogućeg odlaska Lionela Messija iz Barcelone.

Messijev odlazak?

''Bio bi to ogroman gubitak za španjolsku ligu, isto kao kad je Cristiano Ronaldo otišao. Ali ne možete razmišljati o prošlosti, to je jednostavno nogomet'', kaže Modrić koji je jedini uspio srušiti dominaciju Messija i Ronalda i osvojiti sve moguće nagrade koje jedan nogometaš može dobiti.

Novinar koji je prvi objavio da Messi želi otići plasirao vijesti koje će razveseliti navijače Barce

''Ako ode iz Barcelone nogomet u Španjolskoj mora ići dalje, tu će sigurno doći neke nove zvijezde. Kada je Ronaldo otišao Real je uspio nastaviti bez njega, tako će biti i za Barcelonu", iskren je Modrić.

''Pokazali smo da smo jaki'

''Što sada mislim o Realu? Istina, nemamo mladu momčad, ali dobro je što smo iskusni. Imamo i mladih igrača, ne znam hoće li Real dovesti pojačanja, ali ako i ovako ostane super je za nas. Pokazali smo da je Real i dalje jaka momčad. Osvojili smo prvenstvo, a osvojili smo trofej jer smo fizički bili najspremniji.''

''Uspio sam se vratiti''

''Ispao sam iz prvih 11 nakon ozljede i duge pauze, jednostavno drugi su iskoristili svoju priliku dok mene nije bilo. Vratio sam se i osjećam se odlično i spremno za nove izazove.''

Osijek ipak misli ozbiljno: Nenad Bjelica vraća se u svoj grad, prvi put kao trener!

Mišljenje o Baleu?

''Bale je sjajan momak, nije mu bila laka sezona, ali mora se nastaviti boriti. Ne znam što će biti s njim u Realu''

Zidane?

''Zidane je nevjerojatan trener i čovjek. Jednostavno savršeno razumije igrače. Jedan je od najboljih trenera svijeta, a to i rezultati dokazuju. Sjećam se kao da je bilo jučer, pričali smo 2016. godine i rekao mi je: 'Luka, ti ćeš osvojiti Zlatnu loptu', ja tada nisam razmišljao o Zlatnoj lopti, ali kada mi je to rekao napunio sam se samopouzdanjem'', rekao je Modrić, a nakon samo dvije godine od tog razgovora stigao je do Zlatne lopte.