Nogomet
Nogomet

Poruke navijača ili nešto drugo: Mišković se povlači sa svih funkcija u Rijeci i domaćem nogometu?

Alarm je upaljen u Rijeci nakon što su navijači jasno poručili Damiru Miškoviću što misle o njegovu odnosu s određenim ljudima u hrvatskom nogometu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Subotnji Jadranski derbi na Rujevici nije bio zanimljiv samo zbog prekida pet i pol godina dugog posta Hajduka što se tiče slavlja protiv Rijeke. Oči su bile uperene i na tribine zbog reakcije Armade na sastanak Damira Miškovića i Zdravka Mamića u jednom zagrebačkom restoranu.

Što su točno pričali, nije poznato, no nije teško pretpostaviti kako je na meniju tog dana bio i izbor za predsjednika HNS-a. Damir Mišković nakon Mamića je vjerojatno najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu. Kažu kako iza njega stoje tri županijska saveza (Rijeka, Istra i Lika), a Novi list piše kako je čak planirao rušiti Davora Šukera kandidaturom Kustića. No taj je plan očito doživio debakl na sjednici Izvršnog odbora HNS-a.

Na tribini su u derbiju pripadnici Armade podignuli poruku ''Od.... mafiju.'' Ta je poruka je imala još jedan dio, ali su ti transparenti bili zabranjeni.

''Naša tolerancija ima granicu, došao si pred zadnju stanicu! Od.... mafiju!'' glasila je poruka Armade.

"Naš predsjednik mora jednom za svagda shvatiti da odvoji privatan život od poslovnog, jer on predstavlja naš klub, našu regiju i u skladu s tim se mora i ponašati. Njegove jučerašnje izjave da se njega ništa ne tiče i da neće podržati niti jednu stranu u izborima smatramo neprihvatljivim, jer svaki klub i svaka regija treba imati jasan i glasan stav o stanju u hrvatskom nogometu, koji je sada jako negativan i zaslužuje velike promjene", poručio je prije nekoliko dana Dean Božić u ime Armade.

Reakcija navijača bila je ono što je brinulo Miškovića kad je ''uhvaćen'' s Mamićem. Novi list piše kako je Damir Mišković svojevremeno je rekao da će dignuti ruke od svega prvi put kada njegovi vlastiti navijači na tribinama istaknu natpis protiv njega. Na Rujevici ga ove subote nije bilo.

''Zbog poslovnih i zdravstvenih razloga nalazio se u Švicarskoj'', piše riječki dnevnik, a njegovo moguće povlačenje kao razlog može imati i neke zdravstvene probleme.

Jedno je sigurno, Mišković i njegovi saveznici sigurno neće podržati Davora Šukera koji navodno već ima potpise dovoljnog broja saveza da do izbora na Skupštini 22. prosinca ne dođe. Vjerojatno neće podržati ni Darija Šimića i njegovi će glasovi ostati visjeti u zraku.

Novi list piše kako Mišković ''intenzivno razmišlja podnijeti ostavke na sve svoje nogometne funkcije, od čelnika Županijskog nogometnog saveza i člana IO-a HNS-a, pa do čelnika kluba.'' Podsjetimo, Mišković je priznao kako je u tijeku postupak otkupa većinskog paketa dionica od Volpija i njegov ulazak u vlasničku strukturu kluba.

Znalo se kako će na ovim izborima biti između dvije vatre. Želje navijača da se javno distancira od trenutnih vladara hrvatskog nogometa s jedne strane te odnosa i suradnje s tim istim ljudima s druge.

Njegov odlazak bio bi radikalan potez, a hoće li se on dogoditi i što mu je razlog saznat ćemo možda već sutra kada je na rasporedu izvanredna press-konferencija.