Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kuha u rijeci

Armada jasno poručila Miškoviću: "Ti predstavljaš Rijeku. Stav ti je neprihvatljiv"

Bliže se izbori u HNS-u, a mnoge je šokirao "tajni" sastanak Zdravka Mamića i Damira Miškovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret Damira Miškovića i Zdravka Mamića usred izborne kampanje u HNS-u uzburkao je duhove na Kvarneru. Riječani zauzimaju neutralan stav, Armada dijeli packe predsjedniku svog kluba, a kandidat za mjesto na kojem trenutno sjedi Davor Šuker, Dario Šimić, vjeruje kako će Mišković ostati vjerodostajan svojim riječima o želji za promjenom.

Već dugo izbori u HNS-u nisu izazivali ovoliko zanimanje javnosti. Prati se svaki potez i svaki sastanak pa je tako onaj između Damira Miškovića, predsjednika Rijeke, i Zdravka Mamića, izazvao burne reakcije. Damir Mišković u svome džepu drži potpise tri saveza; Istarskog, Ličko-senjskog i Primorsko-goranskog. Miškovićev kandidat bio je Marijan Kustić koji se povukao, a za njegovu naklonost sada se bore Šimić i Šuker.

"Ono što znam sigurno je da je Mišković jasno i glasno rekao da nam nogomet ne ide u dobrom smjeru da ide ka amaterizmu, a to je razlog i zašto smo se mi uključili u ovu priču, da nešto mijenjamo. Mislim da je i njemu jasno da se stvari moraju promijeniti. Ja sam siguran da ćemo naći zajdnički jezik. On je važan faktor u hrvatskom nogometu, jedna lijepa priča i bila bi šteta da ta priča ne ide naprijed", rekao je Dario Šimić.

Dobri odnosi Dinama i Rijeke, odnosno Mamića i Miškovića, stara su vijest, a predsjednik prvaka bio je i dopredsjednik HNS-a. U ožujku je napustio sve funkcije u Savezu nakon nezadovoljstva sa suđenjem na utakmici protiv Dinama. Kasnije je izjavio kako odlazi jer ima previše poslovnih obveza. Danas nije bio dostupan za komentar, a Rijeka je u priopćenju koje su nam poslali kazala kako razgovaraju s oba preostala kandidata. Armada pak ima jasan stav.

"Naš predsjednik mora jednom za svagda shvatiti da odvoji privatan život od poslovnog, jer on predtavlja naš klub, našu regiju i u skladu s tim se mora i ponašati. Njegove jučerašnje izjave da se njega ništa ne tiče i da neće podržati niti jednu stranu u izborima smatramo neprihvatljivim, jer svaki klub i svaka regija treba imati jasan i glasan stav o stanju u hrvatskom nogometu, koji je sada jako negativan i zaslužuje velike promjene", poručio je Dean Božić iz Armade.

Damir Mišković nedavno je potvrdio pregovore s Volpijem o preuzimanju kluba s Kantride, a hoće li trenutaćno najpoželjniji saveznik svoj glas dati Šimiću ili Šukeru, ili možda ipak nikome, vidjet će se za osam dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider