Nogomet
Nogomet

Mišković govorio o Bjelici i ''korporaciji'', TV pravima i novoj Rijeci iduće sezone

Mišković je dao intervju za Novu TV nakon prolaska u Europu.

Nogometaši Rijeke su u zadnjem kolu HNL-a pobijedili Goricu 2:1 i plasirali se u Konferencijsku ligu iduće sezone. Rijeka se u Europu plasirala u međusobnom dvoboju s Goricom.

Nakon utakmice na Rujevici pred kamerom Nove TV govorio je Damir Mišković.

''Pozdravio bi sve gledatelje Nove TV i zbilja bi se htio zahvaliti svim klubovima na predstavi u našem prvenstvu, liga je bila jako napeta, ali svako na kraju dana nađe mjesto tamo gdje mu pripada. Utakmica Rijeke i Gorice je bila fer i korektna. Čestitao bih Gorici koja je napravila sjajan posao ove sezone, nažalost nisu ušli u Europu, ali prvenstvo se igra 36 kola i bili smo bolji od Gorice danas. Da je otišlo na bilo koju drugu stranu danas bilo bi zasluženo'', rekao je Mišković pa se osvrnuo na nagradni fond u Europi.

Kramarić (doslovno) pokazao mišiće pred Euro, Lewandowski rastužio Nijemce

Tri hrvatska predstavnika uključit će se u 2. pretkolu i za to inkasirati 350 tisuća eura. Prolazak u treće pretkolo donosi 550 tisuća eura, a u playoff još 750 tisuća.

Plasman u grupnu fazu honorira se s gotovo tri milijuna eura. Tamo pobjeda vrijedi 500 tisuća eura, a remi 166 tisuća. Prvo mjesto u skupini nagrađuje se sa 650 tisuća eura, drugo s dvostruko manjim iznosom. Naravno, prva dva mjesta donose i prolazak u nokaut fazu, gdje su nagrade još izraženije.

Samir Toplak u jednoj rečenici najbolje od svih opisao Marka Livaju

''Nagradni fond Konferencijske lige je dosta primamljiv, ali ako dođeš do grupne faze. To tamo do grupne faze svi naši klubovi moraju proći drugo, treće pretkolo i playoff. Bit će jako teško. Navijači zadnjih devet godina imaju Rijeku u vrhu hrvatskog nogometa. Budimo sigurni da ćemo napraviti ekipu za vrh hrvatskog nogometa.

O Bjelici i njegovoj izjavi o korporaciji u HNL-u?

La Liga: Atletico je novi prvak Španjolske, čudesni Luis Suarez donio titulu

''Zbilja ne bih htio to komentirati i ne zanima me'', rekao je vlasnik Rijeke i komentirao TV prava.

''TV prava će donijeti boljitak hrvatskom nogometu. Ipak je to puno veća svota novaca koju smo imali do sada. Ova godina je bila jako teška za sve klubove, a sljedeća će biti još teža jer je HNL razvojna liga i klubovi moraju proizvoditi i prodavati igrače kako bi preživjeli. Varaždin je ispao i jako mi je krivo, to je jedan grad gdje smo uvijek voljeli ići i uvijek smo dobro primljeni'', završio je Mišković.