Nogomet
Nogomet

Milan srušio Tottenham na San Siru: Perišić najbolji kod Spursa

Osim Perišića nastupio je i Ante Rebić, no napadač Milana je dobio par minuta.

Ivan Perišić protiv Milana (Foto:Guliver image)

Milan je porazio Tottenham 1:0 na svom terenu u osmini finala Lige prvaka. Pogodak odluke zabio je Brahim Diaz u sedmoj minuti.

Hrvatski nogometaši Ante Rebić i Ivan Perišić, bivši suigrači iz reprezentacije, srdačno su se zagrlili prije početka susreta. Rebić je započeo susret na domaćoj klupi, a ušao je u igru tek u sudačkoj nadoknadi, dok je Perišić odigrao cijeli susret za londonski klub i bio najbolje ocijenjen kod Spursa (7.7).

Premda su "Rossoneri" sedam puta bili europski prvaci, ovo im je prvi susret u nokaut fazi Lige prvaka nakon poraza od Atletico Madrida u osmini finala 2014.
Milan je poveo već u sedmoj minuti.

Pucao je Theo Hernandez iskosa, no Fraser Forster je obranio njegov udarac. Na odbijanac je natrčao Brahima Diaz, no Forster obranio i njegov udaraca, ali je Diaz iz drugog pokušaja zabio za vodstvo Milana.

PSG-u presudio bivši igrač: Rođeni Parižanin u Parizu zabio za pobjedu Bavaraca

Tottenham je prvu priliku imao u 25. minutu. Heung-Min Son je ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, ali je domaća obrana otklonila opasnost. Do kraja poluvremena gosti su tražili izjednačenje, ali nije bilo većih opasnosti.

Milan je u 53. minuti mogao povećati prednost, ponovo je u prilici bio Diaz, ali je njegov udarac blokirao Clement Lenglet. U 78. minuti je zaprijetio i Charles De Ketelaere, lijepo je pucao glavom, ali nije dobro naciljao.

U 82. minuti i Englezi su mogli do gola. Ivan Perišić je ubacio iz kornera, pucao je Eric Dier, ali je golman to dobro obranio.

Odabran domaćin Svjetskog prvenstva: Najbolji nogometni klubovi u prosincu na okupu

Uzvratni susret je 8. ožujka u Londonu.

U srijedu Club Brugge dočekuje Benficu, a Chelsea gostuje kod Borussije Dortmund.

Idućeg tjedna su na rasporedu preostale četiri utakmice prve runde osmine finala. U utorak, 21. veljače igrat će Liverpool - Real Madrid, te Eintracht Frankfurt - Napoli, a dan kasnije RB Leipzig - Manchester City, te Inter - Porto.

Uzvratni susreti su 7. i 8. ožujka, te 14. i 15. ožujka.