Nogomet
Nogomet

Službeno je! Marin Šotiček napustio HNL i potpisao za novi klub

Martin Šotiček i službeno član Basela.

Marin Šotiček (Foto:Ronald Gorsic)

Premda se nagađalo kako bi krilni igrač Lokomotive Marin Šotiček (19) karijeru mogao nastaviti u Dinamu, mladi hrvatski reprezentativac od četvrtka je i službeno član Basela.

Jedan od najtrofejnijih švicarskih klubova je na svojim službenim stranicama objavio kako je Šotiček potpisao ugovor na četiri godine.

Premda klubovi ne navode iznos odštete, nagađa se kako će "lokosi" zaraditi oko tri milijuna eura uz određene bonuse.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Kao i većina ljudi, poznajem Basel zbog njegove duge, uspješne povijesti i mnogih izvrsnih igrača koje je klub proizveo. Bio sam i u kontaktu i s Adrianom Barišićem kojeg poznajem iz hrvatske lige. Rekao mi je kako je sjajno igrati ovdje i koliko je klub profesionalan," kazao je Šotiček dodavši: "Sebe bih opisao kao brzog igrača koji voli igrati jedan na jedan i nadam se da ću pomoći momčadi sa što više golova."

Šotiček je za Lokomotivu upisao 46 nastupa uz devet golova i jednu asistenciju. Za mlađe uzraste hrvatskih reprezentacij zabilježio je pet nastupa.

"Marin ima odličan mentalitet, inteligentan je igrač s dobrom tehnikom i ima veliki razvojni potencijal. Jako smo sretni što je odlučio prijeći u Basel," objavio je švicarski klub.

Basel je u svojoj povijesti osvojio 20 naslova prvaka, a samo Grasshopper imao više (27).

Na Maksimiru planirali nove razgovore, a on već na putu za Švicarsku: Danas se očekuje liječnički pregled zvijezde Lokomotive

Šokantan rasplet u Maksimiru: Evo što je odbila mlada zvijezda, Dinamo odmah naciljao drugu metu

Švicarci kvare posao Dinamu? Poslali su novu, poboljšanu ponudu za velikog talenta