Nogomet
Nogomet

Mario Carević napustio Šibenik: Ostaje u SHNL-u i preuzima Goricu?

Gorica se odlučila za raskid suradnje s Rajkom Vidovićem i angažman Marija Carevića.

Mario Carević (Foto:Goran Mehkek/Cropix)

Mario Carević više nije trener Šibenika, ali trebao bi ostati u SHNL-u i preuzeti Goricu!

Nakon što su u devet kola SHNL-a osvojili tek osam bodova, uprava turopoljskog prvoligaša odlučila se za promjenu na klupi. Sporazumno su raskinuli ugovor s Rajkom Vidovićem i uskoro bi trebali predstaviti njegovu zamjenu.

Čini se da su dogovorili s Carevićem, koji je radio sjajan posao na klupi Šibenčana. Uveo ih je u elitni rang hrvatskog nogometa, a onda odlično otvorio sezonu s dvije pobjede protiv Osijeka i Slaven Belupa.

U devet utakmica SHNL-a skupio je ukupno 11 bodova, te nakon prve četvrtine sa Šibenčanima prvenstva zauzeo visoko peto mjesto na tablici. Ipak, odlučio je napustiti klub i preseliti se u Veliku Goricu.

Tko će umjesto Carevića na Šubićevac? Spominju se dva imena

Carević se lijepim riječima oprostio od šibenskog kluba, a suradnju su sporazumno raskinuli.

"Želio bih ovim putem iskreno zahvaliti svima, posebno igračima, stručnom stožeru, zaposlenicima HNK-a Šibenik, navijačima i simpatizerima na izuzetnom iskustvu koje sam doživio. Ovaj period moje karijere ostat će mi u trajnom sjećanju, a posebno emotivan bio je nezaboravan doček na šibenskoj Poljani. Uvijek ću se s ponosom vraćati u Šibenik.

Vjerujem da je u ovom trenutku najbolje rješenje promjena trenera, odnosno dolazak novog lica na klupu Šibenika. Ova odluka rezultat je mojeg dugotrajnog promišljanja i smatram da je pravo vrijeme za nju.

Kroz borbu za naslov u drugom rangu i dosadašnje nastupe u SuperSport HNL proživio sam nezaboravne trenutke, želim Šibeniku puno sreće i uspjeha u daljnjem djelovanju", izjavio je Mario Carević na rastanku sa Šibenikom.

Kako gol.hr saznaje, uprava šibenskog kluba već pet kola traži novog trenera, a umjesto Carevića na klupu bi trebala sjesti igračka legenda Anel Karabeg. Također, među potencijalnim kandidatima za klupu je i Ivica Vastić, koji radi sjajan posao s juniorima Šibenika.

FOTO Istra komentirala Dalićevu izjavu o SHNL-u: Nisu napisali ni riječi, sve su rekli ovim emotikonom

Boban i Savićević godinama su dijelili svlačionicu, ali o jednoj temi nikad nisu pričali

Proširila se 18+ snimka iz svlačionice 24-godišnje sutkinje i tri puta starijeg delegata: Izbacili ih iz nogometa