Nogomet
Nogomet

Dinamo predstavio novo pojačanje: ''Dugo smo ga pratili''

Marcos Guilherme i službeno je postao novi nogometaš zagrebačkog Dinama.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U borbi za naslov prvaka s Rijekom, Dinamo će ući pojačan i za Marcosa Guilhermea. Jedan od najuglednijih sportskih portala u Brazilu, Globo Esporte, piše kako se ne radi o klasičnom transferu već o posudbi na godinu dana, nakon čega će Dinamo imati pravo otkupiti 50% prava na perspektivnog Brazilca dok će ostalih 50% zadržati Atletico Paranaense, s kojim će Modri u budućnosti zajedno odlučivati o odšteti prilikom transfera i novoj Guilhermeovoj destinaciji.

Njegov dolazak smo najavili u četvrtak, a dan kasnije je predstavljen na Maksimiru.

''Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, član mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru'', rekao je Marijan Vlak, sportski direktor kluba koji dolazak Brazilca smatra uspjehom struke.

''Uložen je ogroman napor, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča'', zaključio je sportski direktor zagrebačkog kluba.

''Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba'', smatra direktor Tomislav Svetina.

''Naime, Dinamo je stalnim prisustvom na europskoj sceni, odgojem mladih igrača te sjajnim transferima koji su odjeknuli u svijetu stekao odličnu reputaciju koja nam olakšava put do ovakvih igrača poput Marcosa Guilhermea.''

Marcos Guilherme stavio je potpis na ugovor s Dinamom nakon liječničkog pregleda, a u subotu će se pridružiti novim suigračima u turskom Beleku.

''Zahvalan sam Dinamu na prilici koju su mi pružili. Trudit ću se opravdati vaše povjerenje na terenu. Ajmo Dinamo!'', prvi je komentar novog igrača modrog kluba Marcosa Guilhermea.