Nogomet
Nogomet

Man City i Liverpool se izvukli, novi nevjerojatan preokret Redsa uoči velikog derbija

Vodeći Liverpool uspio je zadržati prednost pred Manchester Cityjem uoči njihovog ogleda u sljedećem kolu.

Jordan Hendesron i Andy Robertson (Photo: PA Images/PIXSELL)

Sadio Mane donio je pobjedu Liverpoolu kod Aston Ville u dramatičnom preokretu koji je okončan pogotkom Senegalca u 94. minuti utakmice. Liverpool je gubio od 21. minute kada je Trezeguet zabio za domaćina pa sve do 87. minute kada je Andy Roberton zabio za izjednačenje.

I kada se već činilo kako će Redsi kiksati na gostovanju, ukazao se Sadio Mane, najbolji igrač momčadi Jurgena Kloppa ove sezone. Nakon kornera udarcem glavom u padu donio je veliku pobjedu. Dejan Lovren je igrao cijelu utakmicu za Liverpool.

U Manchesteru su se već ponadali kako je City smanjio prednost uoči njihovog međusobnog ogleda u sljedećem kolu, no Redsi i dalje imaju šest bodova prednosti.

Katastrofa Bayerna kod bivšeg kluba Nike Kovača: Je li to njegov kraj na klupi Bavaraca?

I City jedva preokrenuo

City je do 70. minute gubio na svom Ettihadu od Southamptona s 0-1, a onda je, netom što je ušao u igru, Sergio Aguero zabio za 1-1, da bi u 86. minuti Kyle Walker pogodio za preokret i pobjedu "građana", koji drže kakav-takav priključak s Liverpoolom. Southampton je u prošlom kolu izgubio od Leicestera s čak 0-9, a protiv Citya je bio nadomak senzacije.

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su u 11. kolu Engleske lige kod Bournemoutha s 0-1 i prekinuli niz dobrih rezultata.Momčad Ole Gunnara Solskjaera bila je bolja u većem dijelu susreta, ali je Bournemouth u 45. minuti stigao do jedinoga gola kojeg je postigao Joshua King.Bournemouth je pobjedom skočio na šesto mjesto, a .ManU je ostao osmi. United je do ove utakmice imao niz od četiri utakmice bez poraza - Liverpool (1-1), Norwich (3-1), Partizan (1-0) i Chelsea (2-1), a ovo im je već četvrti ligaški poraz.

Potop Barcelone u Valenciji: Messi zabio za vodstvo, Levante preokrenuo u 7 minuta

Arsenal je na svom Emiratesu odigrao 1-1 s Wolvesima, a Newcastle je slavio kod West Hama s 3-2. Domaće pobjede su još ubilježili Brighton i Sheffield.

Liverpool vodi s 31 bodom, a City ima 25.