Nogomet
Nogomet

Luka Modrić protiv Dortmunda će biti Ancelottijev "plan B"

Luka Modrić predvodi Realovu klupu koja je više nego jedanput ove sezone izvukla Ancelottija i društvo.

Luka Modrić (Foto:Profimedia)

Španjolski mediji pišu kako će Luka Modrić večeras u velikom finalu Lige prvaka koje će igrati Real Madrid i Borussia Dortmund vrlo vjerojatno startati s klupe, odnosno priprema se po tko zna koji put u tekućoj sezoni biti „plan B“ za Carla Ancelottija i društvo.

Hrvatski kapetan od ove je sezone, koja će završiti večeras, u ulozi u kojoj nije bio često u karijeri – onoj rezerviste. Poslije desetljeća i kusur u kojem je bio kralježnica igre Kraljevske momčadi, Modrić je od ove sezone opcija s klupe.

Real Madrid kaznio Borussiju Dortmund: Modrić zamijenio junaka Kroosa i osvojio šestu Ligu prvaka

Iako je na koncu ove sezone skupio više startova (23), nego ulazaka s klupe (22), činjenica je kako se u najvažnijim trenucima Ancelotti oslanja na druge ljude. Ali, zadarskog genijalca to ne dodiruje previše, naučio je iz svoje situacije izvlačiti maksimum pa su često njegovi ulasci s klupe ključan impuls koji je Realu potreban za pobjede u teškim utakmicama.

Štoviše, njegovi su ulasci više puta ove sezone trgnuli Real i španjolski mediji smatraju, bili su ključni za naslov u prvenstvu. A da ga Ancelotti nije imao na klupi u pojedinim utakmicama Lige prvaka, pitanje je bi li Real sad bio na Wembleyju.

VIDEO Modrić naletio na starog prijatelja u Londonu: "S tobom ne moram, je li tako?"

Konkretno, kapetan je „krivac“ za posljednja tri gola Reala na Santiago Bernabeu u Ligi prvaka. Povratak protiv Bayerna ide na dušu Joseluu, ali Modrićev ulazak bio je trenutak koji je promijenio tijek utakmice. Pri prvom golu Reala on je uzeo loptu, a drugi je pao iz kornera koji je on izveo.

Također, njegovi potez pri golu Valverdea za 3:3 protiv Cityja na Bernabeu, pokazali su se, bili su ključni za izbacivanje aktualnog prvaka Europe iz turnira…

Doveo je Real do finala Lige prvaka, ali čini se da u subotu neće započeti utakmicu

Iako nije bio starter, Luka je ove sezone potpisao dva gola i sedam asistencija, samo jednu manje nego lani i postao je vođa s klupe, a Ancelotti obilno bere plodove tog novog odnosa. Ne samo od ovog jer svi Ancelottijevi rezervisti isporučuju.

Brahim, Joselu, Lucas, Guler, Rudiger, Nacho ili Luka ove su sezone češće nego rjeđe bili na klupi, a kad su ti takva imena „plan B“, jasno je da imaš slatke brige…