Nogomet
Nogomet

Livaković i društvo uzeli bod protiv Uniteda: Španjolci slavili bez Vatrenog, pozitivan je na koronavirus

Odigrane su sve utakmice trećeg kola Europske lige.

Dominik Livaković (Foto:Afp)

U derbiju večeri u Europskoj ligi Fenerbahče i Manchester United u Istanbulu su odigrali 1:1, a za domaći sastav branio je hrvatski reprezentativac Dominik Livaković.

Crveni vragovi ni u trećem pokušaju nisu upisali pobjedu u Europskoj ligi. Nakon remija protiv Twentea i Porta, ManU je osvojio bod i protiv Fenerbahčea odigravši 1:1.

Mourinho isključen, Fener uzeo bod

United je poveo u 15. minuti golom Christiana Eriksena, no turski sastav je izjednačio u 49. minuti golom Youssef En-Nesyrija. Domaćini su u 59. minuti tražili kazneni udarac nakon starta Ugartea nad Osayi-Samuelom, no francuski sudac Turpin nije pokazao na bijelu točku, već je isključio Jose Mourinha na klupi Fenera zbog prigovora. Za Fener, koji ima pet bodova, sigurno je branio Dominik Livaković.

Porto je s 2:0 pobijedio Hoffenheim. Tiago Djalo je u posljednjim trenucima prvog dijela doveo domaćine u prednost, a pobjedu Porta potvrdio je Samu u 75. minuti. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić igrao je cijeli susret za njemački sastav.

Lyon je kod kuće izgubio od Bešiktaša 0:1, a gol odluke zabio je Gedson Fernandes u 72. minuti. Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Lyon.

Tottenham, Lazio i Anderlecht ostvarili su i treće pobjede, izdvojivši se na vrhu s maksimalnih devet bodova.

Tottenham je porazio AZ s 1:0 golom Richarlisona iz jedanaestera u 53. minuti, Lazio je kao gost porazio Twente s 2:0 (Rodriguez 35, Isaksen 87), dok je Anderlecht s 2:0 bio bolji od Ludogoreca, a golove su zabili Samuel Edozie (67) i Anders Dreyer (90+4).

Jurić upisao pobjedu

AZ je u Londonu posljednjih pet minuta igrao bez isključenog Davida Wolfea, Twente je protiv Lazija ostao s igračem manje već u 11. minuti nakon što je "pocrvenio" Lars Unnerstall, a igrača manje imao je Ludogorec kojem je u 30. minuti isključen Caio Vidal.

U ranijem terminu nogometaši Rome, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić pobijedili su kijevski Dynamo s 1:0 upisavši prvu pobjedu.

Pogodak odluke zabio je Ukrajinac Artem Dovbik iz jedanaesterca u 23. minuti utakmice nakon što je kazneni udarac skrivio Taras Mikhavko oborivši Tomasa Baldanzija.

Za Romu je ovo bila prva pobjeda nakon remija od Athletic Bilbaoa i poraza od Elfsborga. S druge strane je kijevski sastav upisao i treći poraz.

Šutalo dobio 90 minuta u visokoj pobjedi

Ajax je na gostovanju u Bakuu pobijedio Karabag s 3:0.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 15. minuti kada je domaći veznjak Romao zaradio crveni karton. Ajax je s igračem više poveo u 36. minuti golom Kennetha Taylora na asistenciju Wouta Weghorsta.

Korak bliže pobjedi "kopljanici" su stigli u 74. minuti kada je Weghorst realizirao kazneni udarac, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika su otklonjene tri minute kasnije kada je Chuba Akpom zabio za 3:0.

Domaćin je u 80. minuti ostao i bez isključenog Elvina Cafarqulijeva koji je sakupio dva žuta kartona. Za gostujući sastav je cijeli susret odigrao Josip Šutalo, dok Fabijan Buntić nije nastupio na suprotnoj strani.

Real Sociedad slavio, Sučić otpao zbog COVID-a

Gostujuća tri boda osvojio je i Real Sociedad porazivši u Beogradu Maccabi Tel Aviv s 2:1. Jon Pacheco (19) i Sergio Gomez (64) su zabili za baskijski sastav, dok je poraz domaćina ublažio Dor Turgeman (82). Simon Sluga nije branio za izraelski sastav, dok je Luka Sučić otpao s liste kandidata nakon što je bio pozitivan na COVID.

Sociedad nakon tri kola ima četiri boda, a Karabag je još uvijek na "nuli".

Eintracht je tek u drugom poluvremenu slomio latvijski RFS slaveći s 1:0, a gol odluke zabio je Hugo Larsson (79). Igor Matanović za njemački sastav igrao je do 74. minute. Eintracht sada ima sedam, a RFS tek jedan bod.

Kotarski i društvo izvukli prvi bod

PAOK je u Solunu gubio od Viktorije Plzeň s 0:2, ali je uspio izboriti bod odigravši 2:2.

Milan Havel je doveo goste u vodstvo u 31. minuti, a osam minuta kasnije je Matej Vydra zabio i drugi gol za češki sastav. Smanjio je Tarik Tissoudali u 84. minuti, a izjednačio je Abdul Rahman u trećoj minuti nadoknade.

Za PAOK, kojem je to prvi bod, je branio Dominik Kotarski. Viktorija je na tri boda.

Midtjylland je porazio Royale Union SG s 1:0, a strijelac je bio Ousmanea Diao (18). Za goste je Franje Ivanović zaigrao od 64. minute.

Na ljestvici vode Tottenham, Lazio i Anderlecht sa po devet bodova, dok Ajax, Galatasaray, Eintracht, Midtjylland, Athletic Bilbao i Bodo/Glimt imaju po sedam bodova. Bez bodova su još uvijek Maccabi Tel Aviv, kjevski Dynamo i Karabag.

Europska večer iz snova: Slovenci razbili turskog velikana, pa iznenadili i četiri puta skuplju momčad

Tuga i šok zavladali Marseilleom: Iznenada preminuo bivši reprezentativac, imao je samo 35 godina

Novak Đoković objavom rastužio milijune fanova širom svijeta

Cup tree provided by Sofascore

 

Više o