Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Europska večer iz snova: Slovenci razbili turskog velikana, pa iznenadili i četiri puta skuplju momčad

Nogometaši Celja i Olimpije upisali su velike pobjede u Europi.

Olimpija (Foto: oze Suhadolnik/Delo/Cropix)

Nakon što je Celje razbilo turski Bašakšehir (5:1) na pogon zaboravljenog hajdukovca Ivana Brnića, još jedan slovenski klub priredio je senzaciju u Europi!

U susretu drugog kola Konferencijske lige nogometaši Olimpije na svom su terenu u Stožicama iznenadili LASK iz Linza pobjedom od 2:0! Ljubljančani su poveli pogotkom Blanca u 14. minuti, a konačan rezultat postavio je Brazilac Schwaizer u 80. minuti.

Za goste iz Linza Marin Ljubičić igrao je od 58. minute, a Hrvoje Smolčić od 67. Upravo u toj minuti Ljubičić je imao dobru priliku za izjednačujući pogodak, ali je poslao loptu ravno u naručje domaćeg vratara Vidovšeka.

Dodajmo kako Olimpija prema Transfermarktu vrijedi gotovo 10 milijuna eura, a LASK iz Linza ima četiri puta skuplju momčad (40 milijuna eura).

Legija potopila srpski klub i skočila na treće mjesto

U preostalim susretima Konferencijske lige nogometaši Betisa odigrali su 1:1 protiv Kopenhagena pred svojima navijačima.

Betis je poveo već u 8. minuti golom Abdes Ezzalzoulija i bili su dominantna momčad tijekom utakmice, ali do novog pogotka nisu došli. Kopenhagen je to iskoristio i pogotkom Kevina Diksa iz kaznenog udarca (77) odnijeli su bod iz Seville.

Varšavska Legia pobjedom 3:0 u Bačkoj Topoli skočila je na treće mjesto i u skupini su devet klubova koji su u prva dva kola imali maksimalan učinak. Za Bačku Topolu cijelu je utakmicu odigrao Luka Capan, ali će je pokušati što prije zaboraviti.

Dvije pobjede ima i njemački Heidenheim, koji je s 1:0 slavio na Cipru kod Paphosa. Ivicu Ivušića u 25. minuti svladao je Patrick Mainka, a to je njemačkoj momčadi bilo dovoljno za pobjedu. Za Paphos je cijelu utakmicu odigrao Ivan Šunjić.

Abdelaziz Barrada Tuga i šok zavladali Marseilleom: Iznenada preminuo bivši reprezentativac, imao je samo 35 godina divider

Dion Drena Beljo VIDEO Dion Drena Beljo nastavlja trpati: Zabio je nakon urnebesne pogreške golmana divider

Ivan Rakitić Emotivna ispovijest Ivana Rakitića: "On je meni sve u životu, da nije njega, ja bih igrao za Švicarsku" divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI: Navijači vjeruju u Dinamo! ✌️⚽️
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX