Nogomet
Nogomet

Furiozni Austrijanci posramili Haalandovu Norvešku: Pukla petarda u Linzu!

Nogometaši Austrije s uvjerljivih 5:1 svladali su Norvešku u Ligi nacija B.

Erling Haaland (Foto:Afp)

Nogometna reprezentacija Austrije "razbila" je Norvešku 5:1 zakompliciravši situaciju u skupini 3, drugog razreda Lige nacija, u kojoj sada tri reprezentacije imaju po sedam bodova.

Nakon četiri kola Austrija, Slovenija i Norveška imaju po sedam bodova, dok je na začelju Kazahstan s jednim bodom.

Prvu veliku priliku na utakmici u susretu igranom u Linzu imali su gosti već u šestoj minuti, no udarac Erlinga Haalanda je završio u okviru gola. Dvije minute kasnije Austrija je povela, s ruba kaznenog prostora sjajno je pogodio Marko Arnautović.

Austrija je u 24. minuti mogla "podebljati" vodstvo, pucao je Christoph Baumgartner, ali je Orjan Nyland sjajno obranio. Norveška je izjednačila u 39. minuti, Julian Ryerson je iz slobodnog udarca poslao centaršut u peterac, a Alexander Sorloth pogodio za 1:1.

U nastavku susreta na terenu je postojala samo jedna momčad. Austrija je do nove prednosti stigla u 48. minuti. Andreas Hanche-Olsen je skrivio jedanaesterac, a Arnautović bio siguran za 2:1. Bio je to njegov 39. gol u rekordnom 120. nastupu u austrijskom dresu. Više golova od njega zabio je tek Toni Polster koji se zaustavio na brojci od 44.

Odličnu predstavu domaćin je nastavio u 58. minuti postigavši i treći gol. Romano Schmid je izveo korner, a Philipp Lienhart pogodio glavom za 3:1. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Stefan Posch pogodivši u 62. minuti glavom nakon centaršuta. Konačnih 5:1 postavio je Michael Gregoritsch u 71. minuti utakmice.

U skupini 2 Grčka je pobijedila Irsku 2:0 osiguravši barem doigravanje za viši rang.

Golove za četvrtu pobjedu domaćina postigli su Anastasios Bakasetas (48) i Petros Mantalos (90+1).

Hrvat u epicentru potresa u Real Madridu: Javno prozvao trenera, ovaj mu odgovorio

Poznati finalisti Superkupa Hrvatske u futsalu

Luka Modrić odigrao još jednu savršenu partiju za Vatrene i ispisao povijest