Nogomet
Nogomet

Veliko iznenađenje u hrvatskoj kvalifikacijskoj skupini: Mirisalo je na preokret, ali...

Kompletirano je drugo kolo skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. subotnji program drugog kola započeo je pobjedom Rusije protiv Slovenije, nastavio se trijumfom naše reprezentacije nad Cipranima, a u posljednjoj utakmici nije bilo pobjednika: Slovačka i Malta su odigrale 2:2.

Maltežani, koji su najveći autsajderi skupine, poveli su u Trnavi u 16. minuti, strijelac je bio Luke Gambin. Četiri minute kasnije novi šok za domaćine: Alexander Satariano je donio Malti dva gola prednosti.
romjene.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao pa je slovački izbornik Štefan Tarkovič tijekom odmora napravio dvije promjene.

Kapetan, rekorder, velemajstor: Pogledajte kako je Modrić sjajnim potezom protivnika poslao na travnjak

Uraganski su Slovaci krenuli u nastavak utakmice i baš onako kako su u prvom dijelu dvaput kapitulirali unutar četiri minute, tako su i sad u istom intervalu oni uspjeli doći do izjednačenja, na krilima svoje glavne zvijezde, stopera Milana Škriniara.

U 49. minuti on je asistirao Davidu Strelecu, 19-godišnjem napadaču koji je ušao u igru na poluvremenu, a u 53. je Škriniar i sam bio strijelac.

Dalić na presici najavio promjene za Maltu: Pošteda za Modrića i potpuno novi bekovski par

S obzirom da su tako brzo došli do izjednačenja, u tim trenucima se činilo kako će Slovačka uspjeti izvesti potpuni preokret. Međutim, unatoč silnim njihovim napadima, rezultat se više nije mijenjao, završilo je bez pobjednika.

Za Maltežane je i ovaj jedan bod veliki uspjeh dok su Slovaci izrazito loše otvorili kvalifikacije i u susretima s dvije nominalno najslabije reprezentacije ove skupine osvojili tek dva boda, čime su već sad umnogome smanjili svoje šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Treće kolo (utorak, 30. ožujka):

18:00 Cipar - Slovenija
20:45 Hrvatska - Malta
20:45 Slovačka - Rusija

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore