Nogomet
Nogomet

Kovačić zaludio navijače, kažu da to nije viđeno od Hazarda: Reagirao i Cesc Fabregas

Kovačić je protiv Liverpoola odigrao jednu od najboljih utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Liverpool su na Stamford Bridgeu odigrali 2:2, a za domaći sastav fenomenalan pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Hrvatski nogometaš se tek nedavno vratio nakon ozljede i koronavirusa, a protiv Liverpoola je odigrao jednu od najboljih utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

Kovačić je za čudesnu izvedbu zaradio ocjenu 8,4 (SofaScore), imao je 105 dodira s loptom u 90 minuta utakmice. Podijelio je 80 % točnih dodavanja, četiri duge lopte te isti broj uspješnih driblinga. Osvojio je čak 12 od 13 duela na tlu i šest puta oduzeo loptu igračima Redsa.

Filip Hrgović dogovorio borbu karijere? "Hvala mu što je prihvatio izazov"

Kovačić je doslovno izluđivao igrače Liverpoola, a najviše je patio vezni red jer ga Fabinho, Milner i Henderson nisu mogli zaustaviti.

Nagrada za veliku izvedbu stigla je u 42. minuti. Kovačić je zabio najljepši gol karijere. Nakon jednog odbijanca zabio je s 20-ak metara pored nemogućnog Kellehera za smanjenje vodstva Liverpoola, a kasnije je Pulišić zabio za konačnih 2:2.

Zaludio navijače

Kovačić je hit i na Twitteru, gdje navijači veličaju njegovu izvedbu, a javio se čak i Cesc Fabregas, koji nije mogao vjerovati kakav je gol zabio hrvatski veznjak.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

''Jedan od najpodcijenjenijih veznjaka u svjetskom nogometu. Zasluženo je proglašen za igrača utakmice'',

Zvijezde Liverpoola naklonile se Kovačiću: "Bio je to fantastičan udarac, oba gola su sjajna"

''Kovačić bi mogao biti najbolji šuter koji smo vidjeli u ligi još od Franka Lamparda'',

''Nisam vidio ovako dobar pojedinačni učinak otkako je Hazard otišao. Kakav sjajan igrač'', samo su neki od komentara zadovoljnih navijača.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Oglasio se i Kovačić

Hrvatski nogometaš je bio presretan zbog izvedbe na terenu, a nakon utakmice je objavio fotografije u trenutku gola i dodao opis: ''Nemoj se nikada predati'', napisao je Kovačić, a navijači su ga zasuli pozitivnim komentarima.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Tuchel mu dao savjet koji ga je preporodio

U razgovoru za Novu TV Kovačić je otkrio da je najbolji savjet karijere dobio od Thomasa Tuchela.

''Je li Thomas Tuchel najbolji trener na klupskoj razini u vašoj karijeri?'', pitao je Saša Lugonjić hrvatskog nogometaša.

''Pa, je, i to s dosta velikom razlikom po meni. Imamo dosta dobar odnos. On vidi neke stvari koje kod drugih trenera nisam primjećivao. Nisam nikad mislio da se ovolika razlika vidi u pola godine, gdje nas je vodio Lampard, koji je možda tada bio malo neiskusan, ali po meni dobar trener. Tuchel je u pola godine sve preokrenuo. Bili smo deseti na tablici, na kraju osvojili Ligu prvaka i ove godine se borimo za prvenstvo.

Govori mi da da mi je ulazak u 16 metara najveći prostor za napredak u igri. To mi svi govore, da više pucam po golu, da u nekim situacijama budem miran i mislim da mi je on dao najbolji savjet u karijeri. Taj da budem miran, nekad kad dođem pred 16 metara osjećao sam se nervozno i to napravim jako brzo, a kod njega se smirim i to je stvar koju jako puno radimo'', otkrio je Mateo.

VIDEO Ekskluzivni intervju Matea Kovačića