Nogomet
Nogomet

Engleska u čudu: Nula udaraca u okvir, 25 posto posjeda protiv doprvaka Europe i onda – kaos

Colchester United napravio je senzaciju u 3. kolu Liga kupa izbacivši prvoligaša Tottenham nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Desetoplasirana momčad engleske četvrte lige (League Two) izborila je nastup u 4. kolu Liga kupa. Nakon 90 minuta igre bilo je 0:0, a Colchester je prošao dalje zahvaljujući boljem raspucavanju jedanaesteraca.

Najbolje od svega je što je Colchester imao nula udaraca u okvir gola (ukupno četiri prema golu) i tek 25 posto posjeda lopte, a svejedno je izbacio doprvaka Europe.

Tottenham u 90 minuta nije uspio svladati domaćeg vratara, iako je Pochettino na teren poslao poprilično jaku postavu s Deleom Allijem, Lucasom, Ericom Dierom, Benom Daviesom i Kyleom Walkerom-Petersom, a kasnije su ušli Christian Eriksen, Son i Erik Lamela.

Međutim, domaća je momčad izdržala sve nalete i slavila s ukupnih 4:3 nakon jedanaesteraca. Poslije utakmice na terenu je nastao kaos jer su domaći navijači utrčali na travnjak kako bi proslavili veliku pobjedu s igračima. A počelo je i ruganje Tottenhamu na društvenim mrežama...

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.