Nogomet
Nogomet

Kako će Hajduk pokriti proračun? Očekivala se Europa, a sve je izglednija prodaja igrača

Splitski Hajduk nadao se nastupu u grupnoj fazi Konferencijske lige, ali…

Igrači Hajduka (Foto:Zvonimir Barisin/Pixsell)

Nogometaši splitskog Hajduka još su se jednom oprostili od europskih natjecanja u ranoj fazi, u 3. pretkolu Konferencijske lige Ružomberok bio bolji s ukupnih 1:0 nakon dvije utakmice.

Ždrijeb za poželjeti, sve su se kockice slagale za uspješnu sezonu Bijelih i napokon iskorak u grupnu fazu nakon 14 godina, ali Slovaci su iskoristili svoju priliku i nanijeli težak poraz Hajduku i njegovim ambicijama.

Često su iz tabora Splićana dolazile bombastične najave dvostruke titule i Europe, uglavnom bez pokrića, vizije i strategije, ali izgleda da su Bijeli dotaknuli dno ovim debaklom. Najskuplji Hajduk u povijesti promašivao je priliku za prilikom protiv skromnog Ružomberoka i u 180 i kusur minuta nogometa nisu uspjeli probiti bedem Slovaka.

Nedostajat će tih cca pet-šest milijuna eura

Puno je pitanja za predsjednika Bilića i sportskog direktora Kalinića, a ističe se pitanje budžeta. Hajduk je planirao participiranje u Europi, sigurnih 3,5 milijuna eura iz UEFA-inog fonda za Konferencijsku ligu (plus 750 tisuća eura za play-off) i tri rasprodana Poljuda po paprenim cijenama ulaznica, ali…

Toplak skinuo rukavice: ''Hajduk je ispao od momčadi koja bi se borila za ostanak u HNL-u''

Proračun Hajduka se kreće oko 35 milijuna eura, za popunu njega uvijek su ključni odlasci potentnih igrača, njih je malo, a ne pomaže činjenica da nisu u europskom izlogu. Šuškalo se o transferima Pukštasa i/ili Sigura još prije ljeta, u javnom prostoru se baratalo s ozbiljnim ciframa, ali čini se da nije bilo zainteresiranih po tim cijenama.

Morat će Bijeli puniti kasu transferima, to je neizbježno, ali tko uopće može otići? Dvojica navedenih jedini su pravi mamci, nešto bi se moglo utržiti za Sahitija, dok su ostali u poznim igračkim godinama ili su golobradi mladići.

Olmo ljudima u Barceloni: ''U Hrvatskoj sam puno naučio, Dinamo je moj drugi dom''

Real šokirao navijače cijenom ulaznicama, kapetan Modrić šalje poruku s plakata

Ovako je Gattuso rezimirao katastrofu protiv Slovaka: ''Peče i boli, ali dobra sezona je ispred nas''

Više o