Nogomet
Nogomet

Ukrajinci optužili južnoameričke novinare za špijunažu, spasili ih Messi i Maradona

Ukrajinska policija optužila je novinare za špijunažu, a spasili su ih Leo Messi i Diego Maradona.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako je najavljen četvrti krug mirovnih pregovora, ratna razaranja u Ukrajini ne prestaju. Napetosti su sve veće, a to su na svojoj koži osjetili i južnoamerički novinari koji su optuženi za špijunažu, a spasili su ih ni manje ni više nego Lionel Messi i Diego Maradona.

Guillermo Panizza, argentinski reporter koji prati ratna zbivanja u Ukrajini ispričao je južnoameričkim medijima da ga je fotografija s Lionelom Messijem spasila od ukrajinske policije.

Spasila ga fotografija s Messijem

Kako bi dokazao da je stigao iz Argentine, Panizza je otvorio svoj profil na Instagramu i pokazao policajcima fotografiju iz davne 2007. godine kad se slikao s Messsijem na Copa Americi.

"Leo je toliko velik igrač da nam je pomogao da se izvučemo iz policijske stanice u Ukrajini. Hvala ti na ovoj fotografiji i hvala ti što si Argentinac", poručio je Panizza argentinskoj desetki.

VIDEO Luka Modrić objasnio kako je zabio golčinu za Real, sve je nasmijao odgovorom

Kroz sličnu situaciju je prošao i Daniel Matamala, čileanski novinar koji je ispričao da im je ukrajinska policija na jednom od kontrolnih punktova oduzela sve dokumente i opremu.

"Razumjeli smo samo dvije riječi: Messi i Maradona"

"Danas, na jednom od kontrolnih punktova policija nam je oduzela sve dokumente, opremu, kamere i mobilne telefone te nas odvela u postaju. Ispitivanje je bilo napeto, ipak je rat u Ukrajini. Svi sumnjaju na špijune i sabotere", kazao je pa dodao:

"Sve dok policajac nije vidio putovnicu mog kolege iz Argentine, nismo ga ništa razumjeli. Pričao je na ukrajinskom, a onda je izgovorio dvije riječi koje smo odmah razumjeli - Messi i Maradona. Nakon toga se sve promijenilo."

Situacija više nije bila toliko napeta, a kamerman Juan Zamudio pokazao je ukrajinskim policajcima tetovažu Diega Armanda Maradone i potpuno ih smekšao.