Nogomet
Nogomet

Josip Stanišić sjajno asistirao u pobjedi Bayerna, Grbić ponovno siguran na golu Lillea

Treće kolo Lige prvaka donijelo je jako puno golova i nastupe hrvatskih nogometaša.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea vrlo lako je kao domaćin slomio švedski Malmö te je pobijedio 4-0. Po dva pogotka Chelsea je postigao u oba poluvremena. Dva puta je s bijele točke bio miran Jorginho, a još su po pogodak dodali Christensen i Havertz.

Hrvatski napadač Antonio Mirko Čolak odigrao je cijelu utakmicu za Malmö, dok je na drugoj strani Mateo Kovačić kompletni dvoboj odgledao s klupe.

Zagrebaši opet izgubili, bliži se druga godišnjica od zadnje pobjede u Ligi prvaka

Chelsea je došao do druge pobjede (šest bodova), a na vrhu se sa svih devet bodova nalazi Juventus koji je u ovom kolu slavio u Sankt Peterburgu protiv Zenita s 1-0. Domaća obrana na čelu s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom je odolijevala Juventusu sve do 86. minute, ali je tada pogodak vrijedan tri boda zabio Šveđanin Kuleševski.

Tri vikenda zaredom čekaju nas UFC spektakli uz prijenos uživo na gol.hr-u

U skupini G je ranije Red Bull Salzburg svladao Wolfsburg 3-1, dok su Lille i Sevilla odigrali bez pobjednika, ali i bez golova. Za Sevillu je to bio treći remi u skupini, a Ivan Rakitić je igrao od 74. minute. Hrvatski vratar Ivo Grbić je, pak, uspješno čuvao domaću mrežu tijekom svih 90 minuta.

Roko Šimić pobjedom debitirao u Ligi prvaka: Barcelona konačno slavila

U skupini E Bayern je zadržao stopostotni učinak. Nakon Barcelone i kijevskog Dinama Bavarci su ovaj put slavili na Luzu u Lisabonu gdje su pobijedili Benficu 4-0. Sve do 70. minute mreže s mirovale, a tada je domaću zatresao Sane. Tada je počelo puštati sa svih strana u domaćoj obrani pa su još zabili Everton (autogol), Lewandowski i ponovno Sane. Kod posljednjeg pogotka asistirao je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je u 77. minuti dvoboja ušao s klupe. Osim što ima svih devet bodova Bayern još nije primio pogodak (razlika pogodaka 12-0).

Iza Bayerna se na ljestvici nalaze Benfica s četiri i Barcelona s tri boda koja je u ovom kolu osvojila premijerne bodove (1-0 protiv Kijevljana).