Nogomet
Nogomet

Jens Gustafsson pronašao novi posao: Evo što je rekao Šveđanima o Hajduku

Jens Gustafsson vodio je momčad Hajduka do 1. studenog prošle godine.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Jens Gustafsson, bivši trener Hajduka prije nekoliko dana je potvrđen kao novi izbornik mlade švedske reprezentacije do 21 godine.

Tom prilikom dao je veliki intervju za Švedski nogometni savez u kojem se osvrnuo na svoju epizodu u Hajduku. Iako je na klupi splitskog kluba odradio tek 13 utakmica, švedski stručnjak ponosno je govorio o kratkoj epizodi u Prvoj HNL.

"Bilo je to fantastično iskustvo od početka do kraja. Biti dijelom velikog kluba kao što je Hajduk s mnogo strastvenih ljudi iz različite kulture. To me obogatilo jer sam iskušao svoje liderske sposobnosti u takvom okruženju. To ću cijelog života pamtiti", rekao je švedski trener koji je u studenom napustio Hrvatsku, a splitsku momčad ostavio na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

Oni su ga već otpisali? Nema Đokovićevog meča u rasporedu Australian Opena

Prva utakmica na klupi bit će mu kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo protiv Irske na kraju ožujka tekuće godine.

Ugovor sa savezom potpisao je do 2025. godine, a na klupu sjeda odmah i nada se nastaviti švedski put k Europskom prvenstvu. Trenutačno su na vrhu svoje kvalifikacijske skupine.