Nogomet
Nogomet

Tjedan iz snova za napadača Hajduka: Zabio nakon tri mjeseca, srušio velikog rivala i dobio prinovu u obitelji

Slovenac je ovog ljeta stigao u Hajduk, a u 14 nastupa upisao je četiri pogotka i dvije asistencije.

Nogometaši Hajduka stigli su na dramatičan način do pobjede protiv Rijeke u derbiju 16. kola Prve HNL na Rujevici, slavili su pogotkom slovenskog napadača Jana Mlakara koji je u posljednjim sekundama utakmice zabio za 3:2.

22-godišnji Slovenac vjerojatno živi najljepše dane svog života, jučer je zabio pogodak za važna tri boda koja su Splićane ponovno vratila u borbu za vrh ljestvice, a prije samo nekoliko dana stigla je i prinova u njegovu obitelj.

Supruga Ana rodila je prvo dijete, kćerkicu Miju nakon čega su uslijedile brojne čestitke, a klub koji ga je iznenadio jednim poklonom - članskom iskaznicom, medvjedićem i dresom za malenu Miju.

Sigurno je to movitiralo Mlakara koji se vratio u momčad nakon kraće pauze, propustio je tako dvije posljednje utakmice Hajduka zbog ozljede, a onda u 80. minuti ušao u igru protiv Rijeke i 17 minuta kasnije zasjao na najbolji mogući način.

Hajduk se oglasio o huliganskim napadima u Rijeci: Osim na terenu, neugodno je bilo i u loži

Nakon jednog udarca iz kute kojeg je izveo Lovrencsiscs, Ljubičić je glavom vratio loptu u sredinu peterca, gdje se najbolje snašao 22-godišnji Slovenac i glavom to pospremio u domaću mrežu za veliko slavlje na terenu, ali i među gostujućim

Sjajna je to vijest za Mlakara koji je silovito krenuo u dresu Hajduka, u prvom susretu protiv Lokomotive odmah je zabio dva pogotka, a onda se praktički ugasio.

Sljedeći pogodak zabio je tri kola kasnije protiv Gorice, a tome je pridodao i asistenciju. Bilo je to početkom kolovoza, a čak tri mjeseca čekao je na novi pogodak, ali vjerojatno nije mogao izabrati bolji trenutak.

Tjedan iz snova, rekli bismo.

Pogodak Jana Mlakara za pobjedu Hajduka na Rujevici