Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
incidenti zasjenili golijadu

Hajduk se oglasio o huliganskim napadima u Rijeci: Osim na terenu, neugodno je bilo i u loži

Nemile scene viđene su u nedjelju na Rujevici na utakmici između Rijeke i Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok smo na terenu gledali najbolju moguću reklamu za hrvatski nogomet i još jednu ovosezonsku golijadu u režiji Rijeke, iako ovaj put sa šokantnom završnicom za domaćina, za razliku od nogometaša, navijači se nisu baš proslavili.

Prvi incident su napravili pripadnici Torcide bacivši bengalku među domaće navijače, a kasnije su huligani iz redova domaćih navijača bacili sjenu na Jadranski derbi.

Dvaput su zaštitari ''zaspali'' na Rujevici i dvaput su fizički napadnute službene osobe gostujućeg sastava, prvo nogometaš Nikola Katić, a potom i fizioterapeut Dario Juričević.

gol expired Lovre Kalinić bocnuo Armadu zbog akcije noć uoči derbija: ''Ako vam je ostala još koja petarda...'' divider

U prvom je slučaju zaštitarski posao morao obaviti Marko Livaja, koji je uhvatio huligana koji je napao Katića, a nakon utakmice su stvar u svoje ruke morali uzeti Hajdukov šef sigurnosti Antonio Vuković te domaći nogometaši, koji su sami odvukli svojeg navijača.

Huligane hvatali igrači umjesto zaštitara

Huligan koji je napao fizioterapeuta, a potom pokušao šakom udariti Vukovića završio je nokautiran na podu, a od daljnjih posljedica spasili su ga domaći igrači.

''Antonio Vuković je profesionalac koji je obavljao svoj posao, štitio igrače i stručni stožer kluba. S obzirom na to da zaštitarska služba angažirana od strane domaćina u dva navrata nije obavila svoj posao, kao što se može vidjeti na snimci, naš povjerenik je reagirao u samoobrani nakon što ga je navijač napao'', rekao je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik splitskog kluba Božo Pavković.

''Osim spornih situacija na terenu, neugodnosti su doživjeli i naši predstavnici smješteni u loži, prema kojima su na kraju utakmice bacani predmeti te su zaliveni pićem, a što nije navedeno u službenom zapisniku'', dodao je Pavković.

Rijeku zbog svega očekuje teška kazna, vjerojatno će barem jednu utakmicu morati igrati pred praznim tribinama.

Trenutak drugog incidenta koji se dogodio nakon utakmice pogledajte ovdje.

Pogodak Mlakara u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Hajduka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider