Nogomet
Nogomet

Jakirović u teškoj situaciji prije Koprivnice: Dinamo bez tri ključna prvotimca protiv Farmaceuta?

Nakon teškog gostovanja u Astani, Modre u ponedjeljak čeka gostovanje u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Sergej Jakirović (Foto:Vanesa Pandžić/Cropix)

Dinamo je uspješno apsolvirao putovanje u daleki Kazahstan, slavili su s 0:2 protiv domaće Astane i došli na korak od novog europskog proljeća, ovaj put u Konferencijskoj ligi.

Nije sve krenulo po planu za Modre u hladnoj Astani, srećom, rani 11-erac za domaćine obranio je Zagorac i s nekoliko bravuroznih obrana sačuvao Dinamovu mrežu praznom. Zagrepčani su posao riješili u drugom poluvremenu pogocima Vidovića i Kaneka, a sada se okreću domaćem prvenstvu.

Osijek i Rijeka praznih pušaka: Pašalić imao mrtvu šansu, Malenica spasio domaću momčad

Preostala su tri kola HNL-a do zimske pauze, prvo Modri gostuju kod Farmaceuta, zatim dočekuju raspali Rudeš, a onda za rasplet polusezone – derbi s Hajdukom na Maksimiru.

Najnovije vijesti iz Dinamove svlačionice nisu optimistične za dvoboj sa Slavenom. Naime, Stefan Ristovski, Josip Mišić i Marko Bulat su pod velikim znakom upitnika za nastup, prenosi Germanijak. Ristovski je pretrpio neugodnu ozljedu protiv Kazahstanaca tijekom prvog poluvremena, ali izdržao je cijelu utakmicu nakon što je za drugo poluvrijeme istrčao s povezom iznad koljena.

Kako će Jakirović pokrpati vezni red?

Mišić i Bulat su također osjetili ''nježnost'' Kahastanaca na svojoj koži, Mišić je izdržao cijelu utakmicu, dok je Bulat napustio igru na poluvremenu.

Ždrijeb za Euro 2024: Hrvatska dobila tešku grupu, a otvara sa Španjolskom u Berlinu!

Dakle, Jakirović će morati kemijati vezni red ako Bulat i Mišić neće moći zaigrati u ponedjeljak, u niskom startu čekaju na svoju priliku Sučić i Halilović.