Nogomet
Nogomet

Jakirović nakon ždrijeba Lige prvaka: ''Nije mi drago da smo izvukli ta dva kluba, ali nešto će se i nas pitati''

Trener Dinama Sergej Jakirović komentirao je ždrijeb Lige prvaka.

Nogometaši zagrebačkog Dinama ove će jeseni u novom formatu Lige prvaka igrati protiv Bayerna, Borussije Dortmund, Arsenala, Milana, Celtica, Salzburga, Monaca i Slovana iz Bratislave, kako je odlučeno ždrijebom u Monte Carlu u četvrtak.

Nakon izvlačenja ždrijeba pred novinare je stao trener Sergej Jakirović.


''Zadovoljan sam ždrijebom jer je ovo ipak Liga prvaka. Ako jedan Cristiano Ronaldo kaže da se naježi svaki put kad čuje himnu Lige prvaka, znači da je to vrh. Ne može se reći da smo željeli nekog lakšeg jer su sve to vrhunske ekipe. Meni je važno da momčad vjeruje u sebe jer se sa svim tim ekipama može boriti, pokušati se usporediti i naravno dati sve od sebe u svakoj utakmici. Naravno, ima ekipa s kojima smatram da možemo igrati, ali vidjet ćemo. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti'', rekao je Jakirović.

Može Dinamo protiv Salzburga, Celtica, Slovana...

S kime konkretno mislite da su omjeri 50-50?

''Salzburg, Celtic kod kuće, Slovan - to su ekipe... Možda i Monaco. Kada ćemo ih skautirati, bolje ću znati reći'', komentirao je trener Modrih.

Koliko bodova treba za prolazak?

''Ne znam. Ovdje više od pola nas nema pojma o novom formatu natjecanja, koliko nas ide dalje, što treba raditi... Zlatan Ibrahimović u onom super kreativnom videu nešto objašnjava. Naravno, trebaš imati što više bodova da bi prošao dalje, ali polako, trebamo uživati. Jučer sam dečkima rekao da si samo vrate film u glavi o tome što smo sve morali proći da bismo postali prvaci i da bismo igrali Ligu prvaka'', iskreno je kazao.

Slovenci palili Armadine transparente na utakmici protiv Rijeke

Hoće li biti pojačanja uoči Lige prvaka?

''Gospodin Marić je na izvlačenju, tako da nismo razgovarali na tu temu'', kratko je odgovorio.

''Nije mi drago što što imamo dva njemačka predstavnika''

Bayern, Arsenal, Dortmund i Milan su velikani protiv kojih će Dinamo igrati. Možete li se potući s nekim od njih?

''Nije mi drago što imamo dva njemačka predstavnika. Očekivao sam nekog drugog iz liga petice, ali tako je ždrijeb odlučio. Dat ćemo sve od sebe pa što bude. Ovaj format je zanimljiv. Nama, koji smo u nogometu, uvijek je uzbuđenje čekati nokaut fazu. Ovo će biti zanimljivo, četiri utakmice vani, četiri kod kuće, bit će baš zanimljivo.''

Gostovanja na Emiratesu i Allianz Areni. Koliko vam to znači?

''Jako puno. Trebaš se uspoređivati s najboljima da vidiš gdje si. Oni imaju puno lakši put od nas. Oni kao vrhunski igrači kreću s više pozicije. Ja vjerujem u sebe i nadam se da ćemo im dosta otežati.''

Profa se vraća u Bratislavu, mjesto gdje je šokiran sa Zrinjskim

Koliko vam je utakmica protiv Gorice olakšala da imate dvije momčadi koje mogu igrati na više kolosijeka?

''Znam cijelo vrijeme što govorim i želim biti dosljedan. Oni dobro treniraju i zbog toga igraju. S jedne strane sam zadovoljan, s druge mi je jasno da ne može uvijek sve funkcionirati jer ne igraju stalno zajedno. Sigurno je da će nam svaki igrač trebati ako želimo doći do pobjeda'', istaknuo je Jakirović.

Ovo vam neće biti prvi susret s Bratislavom?

''Neće. Provukli su se protiv Zrinjskog iz Mostara. U dvije utakmice bili smo bolja momčad i prvi puta igrali grupnu fazu, što je Zrinjski kasnije napravio s mojim prijateljem Rendulićem. Drago mi je da sada dolaze'', zaključio je.

VIDEO Sramotno izdanje Rijeke u Ljubljani: Pogledajte kako su Slovenci izrešetali hrvatskog viceprvaka

Novi statut, novi stadion: Velimir Zajec oduševio navijače Dinama objavom nakon ulaska u Ligu prvaka

Ludnica u Osijeku, Boto zaključio treći transfer u danu! Bivši igrač Benfice i Bayerna na Pampasu!