Nogomet
Nogomet

VIDEO Dvojica bivših hajdukovaca ispala iz lige: Je li im presudio teški sudački previd?

Bivši igrač Hajduka Ivan Prtajin je zabio pogodak, ali to nije bilo dovoljno da Wehen ostane u ligi.

Ivan Prtajin (Foto:Sport Klub)

Nova drama u njemačkom nogometu! Wehen za koji nastupaju dvojica bivših hajdukovaca Ivan Prtajin i Franko Kovačević, nije uspio osigurati ostanak u 2. Bundesligi.

Budući da su sezonu završili na 16. mjestu ligaške tablice, morali su igrati dodatne kvalifikacije za ostanak protiv trećeligaša Jahn Regensburga. Prva utakmica je završila rezultatom 2:2, tako da se sve odlučivalo kod Wehena.

Na žalost domaćih navijača Jahn Regensburg je poveo u najgorem trenutku, pred sam odlazak na poluvrijeme. U 45+2 zabili su preko Dominika Kothera, a tek što je lopta krenula s centra, novi šok za Wehen - Konrad Faber je povisio na 0:2 u 47. minuti!

Sve do 81. minute se nije mijenjao rezultat, a onda je zablistao Prtajin, zabio za 1:2 i  donio nadu domaćinima za ostanak u ligi. Wehen je krenuo na sve ili ništa, a samo koju minutu kasnije hrvatski napadač je imao novu priliku za pogodak, no njegov udarac je rukom blokirao gostujući nogometaš.

VAR je pregledavao spornu situaciju, svi su čekali hoće li sudac pokazati na bijelu točku, ali to se nije dogodilo. Nažalost, to je bio kraj za Wehen koji je ispao iz drugoligaškog društva s Prtajinom kao najboljim igračem. Zabio je ove sezone 16 golova, a Kovačević četiri, no to nije bilo dovoljno da ostanu u ligi.

Spornu situaciju možete vidjeti OVDJE.

Slaven Bilić otkrio nedavnu anegdotu s Modrićem: "Nazvao me uoči tih utakmica i zamolio..."