Nogomet
Nogomet

Govor koji je rasplakao mnoge najbolje dočarava koliko naslov znači Rijeci!

Najemotivniji je tijekom proslave naslova prvaka Hrvatske bio Rijekin zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Manje od 24 sata nakon što je Rijeka osvojila povijesni, prvi naslov prvaka Hrvatske ne stišavaju se emocije i osjećaji kod svih ljudi koji vole ovaj klub. Jedan od njih definitivno je i zamjenik sportskog direktora Ivan Mance, koji je nekoliko minuta prije kraja utakmice otišao u tunel i briznuo u plač.

"Volim Rijeku i samo sam htio ovo doživjeti, sve ostalo je nebitno", rekao je Ivan Mance nakon utakmice.

"Ovo što su ovi dečki i trener Kek napravili to je nestvarno. Bio je to san generacija Riječana, mnogi više nisu među živima, ali nadam se da nas gore negdje čuju i da znaju da smo sretni. Veliko hvala predsjedniku Damiru Miškoviću", rekao je Mance, te zaključio;

"Hvala igračima, Matjažu Keku i stručnom stožeru, svim ljudima koji rade u klubu, onima koji održavaju stadion. Ovo je bila pobjeda iz ljubavi".

Slavlje navijača i igrača potrajalo je cijelu noć. Svi ugostiteljski objekti dobili su za pravo da rade cijelu noć i gotovo se nikome nije spavalo, iako je iduće jutro bio ponedjeljak. Čak su mnogi poslodavci dozvolili svojim radnicima da ili dođu kasnije ili uopće ne dođu u ponedjeljak na posao ukoliko Rijeka osvoji naslov prvaka!

Unatoč osvojenom naslovu i prekidu dominacije zagrebačkog Dinama, sezona za Rijeku još nije gotova. Posljednjeg dana u mjesecu, 31. svibnja, Rijeka i Dinamo odmjerit će snage u Varaždinu, a pobjedniku će pripasti trofej Kupa.

Više o