Nogomet
Nogomet

Tko je igrač Hajduka na kojeg se sramotno obrušio Joško Jeličić? Jedini u HNL-u ima taj trofej

Joško Jeličić neumjesnim je komentarima zgrozio sve normalne ljude.

Ismael Diallo (Foto:Damir Krajač/Cropix)

Posljednja meta u nizu eskapada Joška Jeličića bio je Ismael Diallo, lijevi bek Hajduka.

Diallo, istina, nije odigrao dobro poluvrijeme na utakmici Hajduk - Gorica, imao je nekoliko loših reakcija, a bio je dobio i žuti karton pa ga je trener Gennaro Gattuso ostavio u svlačionici.

Međutim, u analizi utakmice u televizijskoj emisiji na Maxsportu Jeličić je, komentirajući Diallov nastup, dotaknuo se i njegova tek rođenog sina.

"Diallo je dobio dječaka i nadam se da će mu prioritet biti škola s obzirom na genetiku", izjavio je Jeličić. 

Obala Bjelokosti, Korzika, Split

Njegova izjava naišla je na niz osuda, a premda ovo nije prvi put da na ovakav način Jeličić priča o igračima i dužnosnicima Hajduka, s Poljuda se ne oglašavaju.

Što se tiče Dialloa, on je u Hajduk stigao početkom srpnja 2023., nakon što mu je istekao ugovor s Ajacciom

Punog imena Ismael Jean Chester Diallo, rođen je 29. siječnja 1997. u gradu Seguela u Obali Bjelokosti.

S 18 godina je 2015. stigao u Bastiju, a kad je mijenjao klub, ostao je na Korzici jer je prešao u Ajaccio.

Diallo je cijelu sezonu bio standardan u ligi petice

S tim klubom je igrao nekoliko sezona u francuskoj drugoj ligi prije nego li su 2022. izborili plasman u najviši rang. No, tamo su se zadržali samo jednu sezonu jer su odmah ispali. Diallo je u toj sezoni bio prvi izbor kluba na poziciji lijevog beka, odigrao je 28 utakmica i to je nešto s čime se malo tko od nogometaša iz SuperSport HNL-a može pohvaliti - da je cijelu sezonu bio standardan u nekom klubu iz liga petice. 

Ispadanjem Ajaccioa automatski je aktivirana klauzula u Diallovom ugovoru prema kojoj je on postao slobodan igrač. Bez kluba je bio tek nekoliko dana budući da ga je ondašnji sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius doveo na Poljud, smatrajući ga jako dobrom nadopunom s obzirom da je Diallo nešto defenzivniji lijevi bek, za razliku od ofenzivnog Darija Melnjaka. 

Osvojio kontinentalno prvenstvo

U Hajduku je Diallo prošle sezone bio standardan, naročito nakon što se Melnjak ozlijedio, a premda s klubom nije doživio uspjeh kakvom su se nadali, Bjelokošćanin će pamtiti prošlu sezonu cijeli život.

U siječnju je Diallo pozvan u reprezentaciju Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija koji se održavao u njihovoj zemlji. Nakon što su jedva prošli skupinu, otišli su do kraja i postali prvaci Afrike. Diallo nije dobio niti minute, cijelo prvenstvo je odgledao s klupe, ali dobio je svoju zlatnu medalju kao dio momčadi i upisao se u povijest nogometa svoje domovine.

S Hajdukom ima ugovor do 31. svibnja 2026. s tim da Splićani imaju opciju za produljenje na još jednu godinu. U ovom trenutku to je daleka budućnost. Sadašnjost je da je u rotaciji Gennara Gattusa jedan od najstandardnijih igrača, koji će uvijek dati sve od sebe. Nekad će to biti solidno, nekad loše, ali ono što definitivno nije zaslužio su neumjesne izjave na njegov račun.

FOTO Obilne kiše uništile travnjak, šteta na stadionu je ogromna: Utakmice se neće igrati 20 dana

SuperSport HNL iduće sezone u Vukovaru? Situacija za klub iz Grada Heroja je obećavajuća

Biblijski potop na sjeveru Italije: Nije bilo šanse da se utakmica odigra