Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rano je još, istina, ali...

SuperSport HNL iduće sezone u Vukovaru? Situacija za klub iz Grada Heroja je obećavajuća

Vukovar 1991 uvjerljivo je vodeći među hrvatskim drugoligašima.

Vukovarski vodotoranj (Foto: Ivan Perić/Cropix)

Drugoligaško nogometno natjecanje, koje kod nas nosi službeni naziv SuperSport Prva nogometna liga, ove se sezone odvija sjajno za Vukovar 1991

Klub iz Grada Heroja ovog je ponedjeljka slavio na teškom gostovanju kod Rudeša i na vrhu ljestvice ispred prve pratnje ima prednost od pet bodova. 

Na prvu pet bodova poslije sedam kola zvuči kao praktički ništa budući da se mora odigrati još jako puno utakmica i da će sezona trajati još osam mjeseci.

Neki ne žele u najviši rang; neki žele, ali slabi su

Međutim, u kontekstu hrvatskih drugoligaša lijepa je to zaliha s obzirom na ono što je javna tajna u toj konkurenciji. Naime, velika većina hrvatskih drugoligaša zadovoljna je svojim sudjelovanjem ovdje i nema ambiciju plasmana u najviši rang.

Konkretno, Vukovar 1991 želi igrati SuperSport iduće sezone, dok njegovi prvi pratitelji Opatija i Sesvete nemaju tih aspiracija. Četvrtoplasirana Cibalia svakako bi željela, ali u kultnom vinkovačkom klubu situacija nije bajna po pitanju financija niti zasad djeluju kao da imaju kadar da se potuku za prvo mjesto. 

Od triju zagrebačkih drugoligaša koji na ljestvici slijede Jarun i Dubrava žele sigurnu plovidbu drugoligaškim vodama, dok bi se Rudeš pošto-poto htio vratiti u HNL, iz kojeg je prošle sezone ispao. Oni nemaju tolikih novčanih nevolja kao Vinkovčani, uostalom doveli su i Samira Toplaka za trenera kako bi ih ekspresno vratio u najviši rang, ali poraz koji su doživjeli od Vukovara ostavio ih je na -10 u odnosu lidera prvenstva i to će biti teško hvatati u nastavku sezone. 

Svima onima ispod Rudeša, pa tako i Zrinski Osječkom, koji se proljetos do posljednjeg kola borio za plasman u SuperSport HNL, jedina ambicija u nastavku sezone bit će zadržavanje drugoligaškog statusa, odnosno izbjegavanje pada među trećeligaše. 

Sagledavajući sve te činjenice, u takvom odnosu snaga i prije svega želja klubova, jasno je zbog čega je Vukovar 1991 veliki favorit za osvajanje prvog mjesta. Momčad koju vodi Branko Karačić u idućem kolu ugostit će susjede, BSK iz Bijelog Brda.

Tablice omogućuje Sofascore

Ismael Diallo, Leon Dajaku i Rokas Pukštas Jeličić o igraču Hajduka: "Dobio je dječaka. Nadam se da će mu prioritet biti škola s obzirom na genetiku" divider

Velimir Zajec i Sergej Jakirović Zašto je Dinamo uopće maknuo Jakirovića? Prva Zajecova kriza i nepovjerenje od starta divider

Aleksandar Stanojević Šok u Beogradu: Grobari upali u svlačionicu, ovakav je iz nje izašao trener Partizana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Stigli su sastavi za utakmicu Dinama i Lokomotive! Pogledajte koga je odabrao Nenad Bjelica, ima promjena...

Provjerite sastave > https://bit.ly/3zBT0Em
Nenad Bjelica večeras ima povratnički debi na klupi Dinama, u goste im stiže Lokomotiva. Vaša prognoza rezultata?
Danas. 20 sati. Idemo. Pratite borbu na našem portalu. 💪🇭🇷

Tko će koga?
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto