Nogomet
Nogomet

Iranska policija upala na novogodišnju proslavu i uhitila nekoliko poznatih nogometaša

Iranska policija u raciji je privela nekoliko nogometaša iz prve lige.

Iran (Foto:Afp)

Iranska policija uhitila je nekoliko profesionalnih nogometaša u raciji tijekom novogodišnje proslave u Teheranu zbog točenja alkohola i slavlja s djevojkama, što je pak strogo zabranjeno islamskim zakonima.

Posljednjih mjeseci Iranom bijesne građanski prosvjedi zbog društvenih ograničenja, a sve je eruptiralo nakon smrti djevojke Mahse Amini, koja je preminula u zatvoru iranske moralne policije.

Nažalost, posljednjih mjeseci iz Irana stižu informacije da sportaši i sportašice, koji su digli glas protiv režima, trpe žestoke udare. Osim što im se oduzima putovnica, pojedini su nogometaši osuđeni na smrt. 

Modrića i društvo napali zbog bahatosti poslije utakmice s Valladolidom: "I za to su morali letjeti?!"

Državna agencija Tasnim je potvrdila da je nekoliko aktivnih i jedan bivši nogometaš teheranskog prvoligaša uhićen tijekom racije u istočnom dijelu Teherana, piše ESPN.

"Neki od igrača su bili u nenormalnom stanju zbog pretjerane konzumacije" alkohola, javio je Tasmin.

Još jedna novinska kuća, koja je povezana s državom, otkriva da su svi privedeni pušteni na slobodu, osim jedne osobe koja nije nogometaš. Tamošnja novinska agencija Fars citira tužitelja da je pokrenut slučaj protiv onih koji su uhićeni.

Više o