Nogomet
Nogomet

Bizaran incident na utakmici Lige prvaka: Huligani trećeg kluba sakrili se u grmlju i napravili kaos

Šahtar je glatko izgubio od Atalante u Gelsenkirchenu u 2. kolu Lige prvaka, a nakon utakmice dogodio se incident na parkiralištu…

Navijači Schalkea (Foto:Afp)

Pomalo bizarna vijest stiže iz Njemačke. Šahtar je dočekao Atalantu u Gelesenkirchen u 2. kolu Lige prvaka. Božica je slavila s glatkih 3:0. Već na poluvremenu Atalanta je vodila 2:0, a treći gol postignut je na početku drugog dijela, tako da nije bilo nikakve neizvjesnosti.

Aco Petrović usporedbom s Dinamom otkrio surovu istinu hrvatske košarke

Treće poluvrijeme, puno vruće i opasnije, odigralo se nakon utakmice. Huligani Schaleka napali su talijanske navijače i napravili kaos, i to ispred stadiona.

"Nasilju nema mjesta u sportu i činimo sve što možemo kako bismo identificirali osumnjičene", poručio je šef tamošnje njemačke policije Timo Frommeyer u policijskom priopćenju za javnost:

Igrali Šahtar i Atalanta, huligani Schalkea napali Talijane

"Takvo ponašanje nije samo neprihvatljivo, ono je i antisocijalno."

Napad se dogodio na parkingu ispred stadiona Schalkea. Prema opisu policije, 30 do 40 ultrasa Schalkea sakrilo se u grmlju i pričekalo navijače Atalante dođu do parkinga nakon završetka utakmice.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Užasna ozljeda poznate Hrvatice, vrištala i plakala od bolova: "Ne dirajte me"

Frommeyera posebno smeta što su očigledno nasilnički orijentirani navijači Schalkea razvili cijeli plan kako bi napali navijače Atalante. Uhvatili su njemačku policiju na spavanju, koja to očito nije očekivala.  

Zbog ruske agresije u Ukrajini Šahtar ne igra domaće utakmice u Ukrajini. Nakon što je klub ukrajinski prvak prošle sezone igrao na hamburškom Volksparku, Šahtar se ove sezone preselio u Schalkeovu Arenu u Gelsenkirchenu.

Sakrili se u grmlju i iznenadili policiju

"Čvrsto vjerujem da će klub također zauzeti jasan stav i osuditi ovakvo ponašanje. Kao prvi korak očekujem da će sankcionirati četvoricu osumnjičenih, koji su već identificirani, te im odrediti zabranu pristupa stadionu", zahtijeva šef njemačke policije u Gelsenkirchenu.

Ovo će zatresti Europu i svijet nogometa: Prijete epohalne promjene, ništa neće biti isto

Zašto su uopće huligani Schalkea napali navijače Atalante? Naime, ultrasi Atalante prijatelji su s ultrasima Eintrachta iz Frankfurta, a zna se da između najradikalnijih navijača Schalkea i Eintrachta vlada veliko suparništvo.

U bliskoj i daljoj prošlosti imali su nekoliko žestokih sukoba i javno se ne podnose. Deviza Rudara bila je očita: i prijatelj moga neprijatelja je neprijatelj. Navijačko-huliganska scena u Njemačkoj jača i zapravo nikada nije umrla. Zadnjih godina incidenata i sukoba je podosta, a Frankfurt odavno slovi kao jedno od najopasnijih gostovanja u Njemačkoj.