Nogomet
Nogomet

HNS raspisao natječaj za TV prava, iz Hajduka sumnjičavi: "Čisto sumnjam u transparentnost"

Dok nogometni klubovi smanjuju plaće i bore se s krizom, HNS je najavio sklapanje novog ugovora za televizijska prava na HNL, i to na čak sedam godina. Je li Savez zaista usred krize pronašao tako izdašnu ponudu, i što na sve to kažu klubovi Prve HNL?

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hoće li hrvatski nogometni klubovi u budućnosti dobivati puno više novca od televizijskih prava? HNS je raspisao međunarodni natječaj za novi ugovor. Po aktualnom, neki klubovi kažu da dobivaju premalo, te da potpisani dokument nikad nisu ni vidjeli.

''Mi nismo dobili na uvid dokument i samo imamo informacije koje dobivamo od HNS-a. Ta tv prava iznose 12 milijuna kuna godišnje'', poručio je izvršni direktor Lokomotive Dennis Gudasić.

Ovo su liste najljepših dresova svih vremena: Puno iznenađenja, originalni Vatreni dobro prošli

To je ukupna svota koji se dijeli klubovima, ali ne svakome jednako. No neke smeta netransparentnost. Hajduku je sporan i termin raspisivanja natječaja.

"Velika doza sumnje"

''Ja čisto sumnjam u transparentnost s obzirom na način kada i zašto izlazi natječaj u vrijeme pandemije na ovoliko dugačak rok i, ono što je po meni vrlo zbunjujuće, jest činjenica da po onome što piše u tom natječaju otvaranje ponuda neće biti javno, što ostavlja veliku dozu sumnje.''

Veliki preokret u Italiji: Predomislili se klubovi koji su prijetili bojkotom

I iz Istre je stigao odgovor.

''Nadamo se i vjerujemo da IO HNS-a radi na povećanju prihoda od TV prava te se nadamo da će poboljšani ugovor stupiti na snagu što prije sa znatno većim iznosima. Svakako smo u potpunosti uvjereni da će HNS o svemu pravovremeno obavijestiti klubove."

''Uvjeren sam da će svi klubovi znati čistu matematiku"

Čelni čovjek Gorice uvjeren je da HNL vrijedi puno više, pogotovo nakon uspjeha Vatrenih u Rusiji.

Hrvatski rukometni savez poništio sva natjecanja u ovoj sezoni!

''Uvjeren sam da će svi klubovi znati čistu matematiku. Iako tu morate znati da se ne pregovara isključivo za klubove nego i za produkciju, a unutar te produkcije se mora uključiti i VAR, koji mora biti kvalitetniji, želimo da bude više kamera i da je sve to skupa skuplje i da će netko u Hrvatskoj raditi tu produkciju, ako dođe međunarodna priča, ako rade domaći, onda će si oni rješavati produkciju sami'', rekao je Nenad Črnko.

Prava se prodaju na čak sedam godina, od 2022. do 2029. godine, a rok za dostavu ponuda istječe 11. svibnja.

 

Više o