Nogomet
Nogomet

HNL dobio ludu utrku utroje za naslov prvaka, ali na realnu ljestvicu morat ćemo pričekati još dugo

Rijeka reprezentativnu pauzu dočekuje kao lider SuperSport HNL-a.

Rijeka - Hajduk (Foto:Damir Škomrlj/Cropix)

Zahvaljujući pobjedi u Jadranskom derbiju nadolazeću reprezentativnu stanku Rijeka dočekuje kao vodeća momčad SuperSport HNL-a.

Već neko vrijeme Riječani su se šuljali i marljivo skupljali bodove u sjeni borbe Hajduka i Dinama i njihova nedavnog derbija na Poljudu. Nije ni njih krasila bogzna kakva igra, međutim s trima uzastopnim pobjedama po jedan razlike (Osijek doma, Slaven Belupo i Rudeš u gostima) dobili su uoči jučerašnjeg Jadranskog derbija priliku da slavljem protiv Hajduka izbiju na vrh.

Iskoristili su je, uzeli sva tri boda i sad se više ne može pričati o Rijeci kao o klubu koji vreba iz sjene, nego kao o legitimnom sudioniku borbe za naslov prvaka.

Rijeka je sada na 22 boda iz 10 utakmica, Hajduk u isto toliko odigranih utakmica ima 21, dok je Dinamo, prije današnjeg sraza s Istrom 1961, na 16 bodova iz osam susreta.

No da bismo dobili potpunu sliku stanja na ljestvici, trebat će pričekati još nekoliko mjeseci, odnosno barem do veljače.

Naime, i Rijeka i Dinamo u siječnju će odigrati svoje gostujuće utakmice četvrtog kola, ljetos odgođene zbog europskih ispita. Modri će u utorak 23. siječnja biti kod Lokomotive u Kranjčevićevoj, a dan kasnije Rijeka ide u Veliku Goricu. U jednom od tjedana poslije toga Dinamo će biti domaćin Varaždinu u odgođenoj utakmici petog kola, bit će to najvjerojatnije neka srijeda u veljači.

Hoće li i kada Dinamo potegnuti džoker koji ima na raspolaganju?

Ovdje treba napomenuti da Dinamo još uvijek ima jedan "džoker odgoda" na raspolaganju. Zagrepčani su iskoristili svoje pravo na odgodu jedne utakmice u kvalifikacijama (to je bila Lokomotiva, a Varaždin im je odgođen zbog više sile, da bi mogli igrati s AEK-om u Ateni), ali još uvijek imaju mogućnost odgode jedne prvenstvene utakmice tijekom sudjelovanja u grupnoj fazi Konferencijske lige. Tko zna, možda tu odgodu potegnu baš protiv Rijeke, kod koje bi trebali gostovati u nedjelju 12. studenog, tri dana nakon što budu gosti Viktorije Plzeñ. 

Jedina od odgođenih utakmica koja će biti odigrana ove polusezone bit će skorašnji sraz Osijeka i Hajduka na Opus Areni, u srijedu 8. studenog.

Sve odgođene utakmice HNL-a:

3. kolo
Osijek - Hajduk (8. studenog)

4. kolo
Lokomotiva - Dinamo (23. siječnja)
Gorica - Rijeka (24. siječnja)

5. kolo
Dinamo - Varaždin (?)

Tablice omogućuje Sofascore