Nogomet
Nogomet

Slavni njemački klub skovao plan za iskorak u vrh: Dovode zvijezdu, a žele i Kovača

Ambiciozni novi investitor želi stvoriti klub iz vrha ljestvice.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Berlinska Hertha trenutačno se nalazi na 12. mjestu Bundeslige; u zapadnom Berlinu ništa novo, nekako smo ih navikli gledati na tim pozicijama posljednjih godina.

Međutim, klub iz njemačke prijestolnice ima ambiciju približiti se vrhu u bližoj budućnosti, a za taj zadatak ciljaju zvučna pojačanja.

Jedna od najvećih želja je PSG-ov Julian Draxler, piše francuski Le Parisien. Njemačka zvijezda ove je sezone skupila svega šest nastupa, a budući da je EURO pred vratima, takvim tempom teško će se naći na popisu Joachima Löwa.

Pep sarkastično opleo po engleskoj tradiciji, Klopp se složio s njim: "To je zločin"

Za razliku od PSG-a, u Herthi bi postao glavni igrač i zvijezda momčadi. Berlinski klub mogao bi financirati pojačanja nakon priljeva svježeg kapitala – njemački poslovni čovjek Lars Windhorts nedavno je povećao udio u klubu na maksimalnih 49,9 posto (zbog 50+1 pravila Bundeslige). Njegov je cilj Herthu pretvoriti u klub iz vrha ljestvice koji bi redovito igrao europska natjecanja.

Osim Draxlera, Herthu se povezuje s još nekoliko zvučnih pojačanja, poput Marija Götzea, Granita Xhake i Victora Wanyame. Novim igračima trebat će i vodstvo s klupe, a tu je izbor pao na Niku Kovača.

Dobra partija Zupca u velikom derbiju: Kawhi nadigrao LeBrona, Clippersi osvojili Los Angeles

Kovač je odlučio uzeti odmor nakon odlaska iz Bayerna, ali Hertha je, prema pisanju njemačkih medija, voljna pričekati rođenog Berlinčanina, koji je baš u Herthi počeo profesionalnu igračku karijeru, i ponuditi mu ugovor nakon što sezona završi. Dotad je preuzeo Jürgen Klinsmann, kojeg, kako javlja njemačka novinska agencija DPA, čeka mjesto u nadzornom odboru kluba.

Čini se da Berlin čeka sadržajno nogometno proljeće i ljeto, a prva poslastica možda stigne već i na zimu. Draxlerova vrijednost trenutačno je u padu i iznosi 30 milijuna eura po Transfermarktu, vidje ćemo hoće li se nakon tri godine vratiti u domovinu – u Pariz je preselio u siječnju 2017. iz Wolfsburga.

Bliži se rastanak Pogbe i Manchester Uniteda? Spreman bogati paket za francusku zvijezdu