Nogomet
Nogomet

Hajduk uskoro predstavlja dva nova igrača: Stiže i Lekina velika želja?

Hajduk dovodi dva igrača u obranu, a možda i pojačanje u središnjem redu.

Ivan Leko i Lukša Jakobušić (Foto:Ante Cizmic/Cropix)

Nastavlja se Hajdukov lov na pojačanja pred novu sezonu, koja počinje ove subote utakmicom Superkupa protiv Dinama na Maksimiru. Tri nova igrača uskoro bi trebala sletjeti na Poljud.

Za poziciju desnog beka stiže Fahd Moufi, marokanski reprezentativac koji se jučer zaputio prema Splitu. Stiže kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor s portugalskim Portimonenseom. Potpisat će trogodišnji ugovor i čeka se samo službena potvrda.

Također, na Poljud stiže i Ismael Diallo, koji bi trebao zaoštriti konkurenciju na lijevom beku. Branič iz Obale Bjelokosti slobodan je igrač po isteku ugovora s francuskim Ajaccioom, a danas bi trebao odraditi liječnički pregled i potpisati trogodišnji ugovor, tvrde francuski mediji. Prošle sezone upisao je 28 nastupa u najvišem rangu francuskog nogometa.

Lijepa gesta Hajduka: Od jutra redovi na Poljudu – pada li lanjski rekord?

Moufi i Diallo na koračić su od potpisa za Hajduk, dok je Vadis Odjidja-Ofoe velika želja trenera Ivana Leke.  

Radi se o legendi belgijske lige, za Club Brugge upisao je 231 nastup, zabio 26 golova i dodao 28 asistencija, a za Gent je u 204 nastupa 20 puta zabio gol i 27 puta asistirao i upravo mu je s Gentom završio ugovor i kao slobodan igrač stigao bi u Split.

Ima 34 godine, a iza njega je sjajna karijera. Ima i deset nastupa u Premier ligi za Norwich, a igrao je i za Anderlecht, HSV, Olympiacos i Legiju iz Varšave.

Belgijski mediji tvrde da je na putu za Split, a s Hajdukom bi trebao potpisati ugovor na jednu godinu s opcijom produženja za dodatnu godinu.