Nogomet
Nogomet

Hajduk dvaput žestoko kažnjen, a evo kako je "odgovorio" HNS-u: Poljud će "gorjeti"!

U razmaku od nekoliko dana disciplinski sudac dvaput je kaznio Hajduk.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer donio je dvije odluke o kazni Hajduku za protekla dva poljudska dvoboja.

Klakočer, koji je poput svog prethodnika Saše Pavličića Bekića također odvjetnik iz Zagreba, kaznio je Hajduk zbog događanja na Jadranskom derbiju s Rijekom sa 65.000 kuna i zatvaranjem sjeverne tribine Poljuda za iduću domaću utakmicu, a to je dvoboj s Cibalijom koji se igra u srijedu 18. travnja s početkom u 20:00.

U obrazloženju ove odluke između ostalog stoji da je evidentirano paljenje pirotehničkih naprava, više od 50 baklji te da je eksplodiralo sedam topovskih udara. Ukupno je 10-ak baklji ubačeno na tartan stazu, a sedam u teren pa je dvoboj zbog gustog dima bio prekinut na četiri minute.

Spustili cijenu ulaznice na 10 kuna

Ova Klakočerova odluka stigla je tri dana nakon što se savjetnik Dinama Zdravko Mamić na press-konferenciji požalio kako je zbog Torcidine bakljade kasnio početak utakmice Inter Zaprešić - Dinamo, direktno prozvavši disciplinskog suca Klakočera navodeći kolike kazne dijeli.

Na ovu odluku disciplinskog suca u Hajduku su reagirali na način da su cijene ulaznica za sve ostale tribine Poljuda za utakmicu s Cibalijom spustili na simboličnih 10 kuna. Torcida i svi ostali navijači s pretplatom za sjevernu tribinu moći će ući na istočnu koja će biti odlično popunjena i na kojoj se očekuju tisuće navijača.

Ukupno 155.000 kuna plus bez gledatelja na sjevernoj tribini

U međuvremenu, Klakočer je ove srijede odrezao još jednu kaznu Hajduku, u iznosu od 90.000 kuna. Razlog je naopako okrenuta zastava Hrvatskog nogometnog saveza na stadionu Poljud, koju ljudi iz Hajduka nisu htjeli okrenuti niti nakon upozorenja delegata. Osim toga, Klakočer je naveo kako je tijekom utakmice zapaljeno više od 50 baklji.

U svakom slučaju, nakon što u subotu odradi gostovanje kod Intera u Zaprešiću, Hajduk će imati dvostruki program na Poljudu idući tjedan. U srijedu Cibalia, a onda i najveći derbi hrvatskog sporta, sudar s Dinamom u nedjelju 22. travnja s početkom u 17:00. Poljud će "gorjeti"...