Nogomet
Nogomet

Gvardiol nastupom oduševio nogometni svijet: "Maldinijev izgubljeni brat"

Strani mediji i navijači diljem Europe oduševljeni su partijom Joška Gvardiola na utakmici Manchester Cityja i Intera u Ligi prvaka.

Joško Gvardiol (Foto:Profimedia)

Nogometaši Manchester Cityja odigrali su bez golova s Interom na Etihadu u Ligi prvaka. Građani nisu uspjeli slomiti Inter unatoč tome što su imali loptu 60 posto vremena u svom posjedu.

Večer za zaborav za bivšeg europskog prvaka, ali strani mediji kao jednu od svijetlih točaka u tom rezultatu ističu hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola.

Nepogrešiv u prvom dijelu

"Gvardiolova predstava protiv Intera bila je impresivna", naslov je na Give me sportu, a u nastavku teksta piše:

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Iako je Cityju ove večeri nedostajalo streljiva, njegov 200 tisuća funti tjedno vrijedan čovjek bio je izvanredan. Pokrivao je odlično Interove prijetnje iz kontranapada po svojoj strani, ali stigao i pokazati kako zna diktirati igrom iz dubine. Čak 96 posto njegovih dodavanja pronašlo je svoje odredište i odigrao je ključnu ulogu u Cityjevoj izgradnji napada s čak osam dodavanja u posljednjoj trećini."

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Njegova brzina i čitanje igre oduševili su navijače, koji su na društvenim mrežama ocijenili njegovu partiju posebnom te ga ističu kao ključnu figuru u Interovoj nemogućnosti da dođe do lopte, odnosno da City bez straha od kazne igra visoki presing.

Maldinijev izgubljeni brat

"Pronašli smo Maldinijeva izgubljenog brata", duhovito piše jedan komentator, a jedan ističe kako je Joško bio savršen u prvom dijelu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Zadovoljni smo bodom, mislim da smo odradili odličan posao svih 90 minuta. Nije bilo lako, znamo da su neugodni. Mogli smo zabiti barem jedan, ali nismo uspjeli, možda nije bio naš dan. Što je, tu je, nemamo vremena previše razmišljati jer nas očekuje važna utakmica u subotu", rekao je Joško Gvardiol.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ta važna utakmica jest okršaj protiv Arsenala, koji bi mogao odigrati ključnu ulogu u odluci o sljedećem engleskom prvaku, a Gvardiola očekuju okršaji s Bukayom Sakom na lijevoj strani obrane.

Give me sport podvlači kako je ovom predstavom potvrdio kako je riječ o elitnom braniču, jednom od najboljih u Premier ligi, ali i u Europi.

Beograd na nogama: Srbi su uvjereni da im stiže Torcida, čak su objavili bitne informacije

VIDEO Bivši igrač Dinama atraktivno namjestio gol Slovana, ali njegova reakcija dok je intonirala himna Lige prvaka je hit

Nevjerojatan podatak o Hajdukovim pobjedama na Maksimiru: Više u šest nego u 25 godina!