Nogomet
Nogomet

Guardiola spustio Vatrenog na zemlju: "Bio je jako dobar, ali u jednom aspektu ima problema"

Nakon remija s Newcastleom, Pep Guardiola obratio se medijima i prokomentirao izvedbu svoje momčadi, a posebno je istaknuo Joška Gvardiola.

Joško Gvardiol i Pep Guardiola (Foto:Profimedia)

Nakon razočaravajućeg domaćeg remija s Arsenalom, Manchester City nije se uspio vratiti na pobjedničke staze na gostovanju protiv Newcastlea.

Građani su poveli u prvom poluvremenu sjajnim pogotkom Joška Gvardiola, a kazneni udarac domaćina u drugom dijelu donio je Svrakama veliki bod.

Mnogi su bili oduševeljeni izvedbom Joška Gvardiola nakon njegovog briljantnog pogotka, ali njegov trener Pep Guardiola imao je potrebu istaknuti određene nedostatke u izvedbi hrvatskog reprezentativca: 

"Joško je stvarno je dobar u malim prostorima. Ponekad u većim prostorima ima više problema nego u malim..." izjavio je Guardiola.

"Mateo i Rico su bili briljantni"

Katalonski trener također se dotakao izvedbe drugog Vatrenog u svom sastavu Matea Kovačića

"Igrali su stvarno dobro; Mateo Kovačić je bio briljantan, Rico Lewis također, a i Bernardo Silva kad je igrao na toj poziciji. Igrali su stvarno dobro!"

Građani su dočekali poluvrijeme u prednosti, ali novi laps u koncentraciji Kylea Walkera otvorio je vrata domaćina za iznudu kaznenog udarca koji je Anthony Gordon realizirao. 

"Napravili smo pogrešku, a nakon toga..."

Guardiola je o izvedbi svoje momčadi izjavio: 

"Općenito smo igrali stvarno dobro. Pri rezultatu 0-1 donosili smo loše odluke u trenucima kad smo mogli povesti 0-2, a to je jako teško. Oni su fizički snažni, brane se duboko, brane se jako dobro i visoko, a i izuzetno duboko... Ali imali smo prilike. Pope je bio briljantan..."

"Napravili smo pogrešku, a nakon toga [penala/izjednačenja], Newcastle je bio bolji. Ali kasnije smo opet preuzeli kontrolu nad igrom i imali smo prilike za pobjedu..." zaključio je Guardiola.

Idući izazov za Gvardiola, Kovačića i društvo dolazi u Ligi prvaka u utorak kada putuju u Slovačku za okršaj sa Slovan Bratislavom.

Iznenada preminuo bivši napadač Arsenala: Pozlilo mu na utakmici

Cijenjeni stručnjak upozorio engleskog velikana na Vatrenog: "Riječ je o nevjerojatnom igraču"

Demoni se oglasili nakon okršaja s Tramezzanijem: "Neka kaže otvoreno i iskreno..."

Standings provided by Sofascore