Nogomet
Nogomet

Ne sprdaju ih samo u Hrvatskoj zbog tenka, Grobari ismijali Delije na derbiju: ''Država cijela zna''

U beogradskom derbiju Partizan je svladao Crvenu zvezdu.

Navijači Partizana sprdali Delije zbog tenka (Screenshot)

Galerija

U Beogradu se ove nedjelje igrao jedan od najozloglašenijih gradskih derbija na svijetu. Partizan je s 2:0 pobijedio Crvenu zvezdu na svom stadionu, oko kojeg je opet bilo međusobnih navijačkih obračuna, što je već standardan repertoar nasilja na ovim utakmicama.

Nereda je bilo i na tribini s gostujućim navijačima. Tijekom utakmice dogodio se brutalan obračun policije i Zvezdinih navijača, a na jednoj i drugoj strani zapaljeno je ukupno najmanje pedeset baklji.

Zbog onog famoznog tenka koji je Crvena zvezda postavila ispred svog stadiona uoči utakmice s Young Boysima podiglo se dosta prašine i u samoj Srbiji. Domaći su navijači preko gotovo cijele tribine podigli veliku zastavu kojom su se sprdali s gostima. Grobari su na zastavu stavili taj tenk s obilježjima Zvezde, ali i lik političara, policajca i vojnika uz poruka ''Država cijela zna…''

UEFA se oglasila u vezi tenka ispred stadiona Zvezde: "To nije problem sve dok ne puca"

Aludirali su na čvrste veze tog kluba s državnim vrhom i represivnim aparatom. Zna se da iza ''crveno-bijelih'' stoji aktualni predsjednik Srbije Vučić, koji je, javna je tajna u Srbiji, od Zvezde napravio državni klub. Naravno da se u Partizanu ne mire s takvom koncentracijom moći i utjecaja samo jednog kluba u tamošnjem nogometu, pa su se već dva puta sprdali s tenkom.

Uoči utakmice Zvede u Ligi prvaka protiv Bayerna, kraj notornog su tenka navijači Partizana parkirali staro policijsko vozilo iz davnih dana. Na njemu je pisalo ''Udba'' uz poruku:

''Ispred stadiona kluba koji je osnovala Udba jedino je prirodno da stoji policijsko vozilo! Poklon od partizanovaca.''

Grobari parkirali policijsko vozilo pored tenka

Rezultati by SofaScore