Nogomet
Nogomet

Gattuso poslao jasnu poruku predsjedniku Hajduka: Prpić prvo ime derbija, Dinamo promašio taktiku

Hajduk je pobijedio favorizirani Dinamo 1:0 usred Zagreba i tako se još jednom pokazalo da je u derbijima uvijek sve moguće…

Dinamo - Hajduk (Foto:Zeljko Puhovski/Cropix)

Prastara fraza da u derbiju nema favorita i da je sve moguće još jednom se pokazala točnom. Na maksimirskom travnjaku nije se moglo razaznati tko je u idiličnoj, a tko u rastrojenoj fazi.

Gattuso otvorio dušu: ''Pobjedu posvećujem Kaliniću! Predsjednik Bilić laže, nismo razgovarali mjesec dana''

Hajduk je u Maksimiru protiv najvećeg rivala odigrao vjerojatno najbolju partiju otpočetka sezone. Dinamo ni po čemu nije djelovao kao favorit, a kamoli veliki favorit.

Hajduk iznenadio Dinamo

Već u prvih 45 minuta moglo se nazrijeti da bi Hajduk mogao iznenaditi aktualnog prvaka. Gledali smo vrlo tvrdu, izjednačenu utakmicu. Splićani se izgledali kao momčad koja zna što hoće. Nisu se uplašili, a još manje povukli u krilo svojeg vratara, što su možda neki očekivali. 

Naprotiv, gosti su popriličnom agresijom i trkom, pa i govorom tijela pokazivali da su došli nadigravati se i po mogućnosti pobijediti.
Bijeli su u drugo poluvrijeme ušli odlučnije i samopouzdanije od Modrih, koji su očito bili iznenađeni takvim frajerskim stavom gostiju.

Torcida bakljadom prekinula derbi na deset minuta! Petković šutirao baklje, one se opet palile same od sebe

Pukštas je bo u prvoj velikoj šansi na utakmici, no Modre je spasio Ristovski. Dok je Pukštas oklijevao i razmišljao kako da se namjesti, Ristovski mu je u zadnji trenutak izbio loptu u korner. Bio je to nagovještaj Hajdukova pogotka.

Prpić prvo ime derbija

Prpić je sjajno proigrao Livaju, a ovaj je u padu još bolje pogodio drop-kick u malu mrežicu. Upravo su ta dva igrača Hajduka najviše pokazivali tijekom utakmice.

Mlađahni Prpić odigrao je odličnu partiju, možda je bio i najbolji pojedinac utakmice. Svakim dodirom demonstrirao je da ima ono nešto i da bi se mogao razviti u sjajnog igrača.

VIDEO Pogledajte kako je Livaja načeo Dinamo: Klupa Splićana eruptirala

Nije samo klasičan stoper već i svojevrsni playmaker iz zadnje linije. Mekan je, zna s loptom, ima odličan pregled i pas, što je pokazao kod gola. U derbijima se kuju veliki igrači, a Prpić je na dobrom tragu.
U svakom slučaju, pokazao je puno, možda i najviše. I ulazak Biuka djelovao je blagotvorno na opasniju igru Hajduka. Modri su morali više razmišljati o obrani.

Tek kada je Hajduk poveo Dinamo se trgnuo i odlučnije krenuo prema vratima gostiju. Rog je propustio dvije najbolje šanse Modrih. Da je jednu realizirao, bila bi drukčija priča, no nije.

Dinamo promašio taktiku

Ne mogu se oteti dojmu da je Sergej Jakirović bio zadovoljan "nulom" i da Livaja nije postigao pogodak da se ništa bitnije ne bi mijenjalo u Dinamovoj igri.

Kada igrate da ne izgubite, često se dogodi da ostanete potpuno praznih ruku. To se upravo dogodilo Dinamu, koji je prvi put poražen nakon pola godine.

Gennaro Gattuso: "Hajduk je religija"

Dojam je da su Modri promašili taktiku. Lakonski bi bilo reći da su bili u mislima na Bayern i Allianz Arenu. Jakiroviću na razmišljanje.
Hajduk je zasluženo pobijedio i sada će atmosfera u Splitu biti jamačno puno bolja I Gennaro Gattuso lakše će disati.

Gattuso poslao jasnu poruku predsjedniku Hajduka

Njegov prvi veliki trijumf na klupi Hajduka, a pogled na ljestvicu jamačno ga najviše veseli. Na kraju je posvetio pobjedu Nikoli Kaliniću i jasno rekao da Kalinić nije lažljivac. Ako nije Kalinić, tko je onda!?

Ne treba puno pronicljivosti da bi se dokučilo na koga se cilja. Jasna poruka predsjedniku Hajduka. Gattusove izjave puno govori o svemu što se događalo zadnjih dana na Poljudu.

Gattuso otvorio dušu: ''Pobjedu posvećujem Kaliniću! Predsjednik Bilić laže, nismo razgovarali mjesec dana''

Torcida bakljadom prekinula derbi na deset minuta! Petković šutirao baklje, one se opet palile same od sebe

VIDEO Pogledajte kako je Livaja načeo Dinamo: Klupa Splićana eruptirala