Nogomet
Nogomet

Gattuso otkrio zašto je suspendirao najskupljeg igrača, a Carević poručio: ''Mislim da Hajduk može biti prvak''

Gennaro Gattuso i Mario Carević podijelili su svoje dojmove nakon susreta Hajduka i Šibenika.

Gattuso i Carević (Foto:Duje Klarić/Cropix)

U posljednjem susretu devetog kola HNL-a nogometaši Hajduka su na Poljudu svladali Šibenik 4:0 (2:0) čime su stigli na prvo mjesto ljestvice.

Hajduk je žestoko zakoračio prema tri boda nakon samo sedamnaest minuta igre. U drugoj je Ivan Rakitić zabio za 1:0, svoj premijerni gol u dresu Hajduka, dok je u 17. na 2:0 povećao Bruno Durdov. U nastavku su strijelci bili Anthony Kalik u 62. i Marko Livaja koji je u 88. zaključio ovaj ogled.

Gennaro Gattuso i Mario Carević podijelili su svoje dojmove nakon susreta.

''Odlična utakmica, dominirali smo cijeli susret, a ono s čim sam baš zadovoljan je naša igra bez lopte. Nadam se da nas entuzijazam neće obuzeti, da ćemo ostati s obje noge na zemlji. Sve čestitke mojoj momčadi, prvi smo nakon četvrtine prvenstva. Nadao sam se ovome, da ćemo biti na prvom mjestu, ali najteže tek dolazi. Put je dug. Vodeći smo na ljestvici, svi nas žele pobijediti'', kazao je Talijan pa dodao:

''Ima nekih faca koje nisu zadovoljne što ne igraju''

''Moramo zadržati pristup u igri kao sada. Ima nekih faca u svlačionici koji nisu baš zadovoljni jer ne igraju, a trenutno moj najveći zadatak je zadržati disciplinu u svlačionici. Rekao sam da imam glavobolju kako odabrati 11 igrača. Drago mi je da se trenutno osjećamo kao obitelj i da idemo u pravom smjeru.''

Situacija s Rokasom Pukštasom?

''Jučer je kolao video na kojem on trenira u blizini Splita. Mlad je, radi greške. Sutra je novi dan. Najveći problem s njim je što mislim da on kada sluša mene i moj stožer radi facu kao da nas ne sluša. U nogometu sam 30 godina, moj stožer je osvajao trofeje. Pukštas je platio kaznu, iskreno je primio pogrešku, shvatio što je napravio. Nije išao krasti, išao je trenirati, ali moje pravilo je da se to ne radi dan prije utakmice. Mladi u modernom nogometu najčešće imaju privatnog trenera, to je veliki problem. Ne znam zašto se to događa, tko vrši pritisak na njih. Ne mogu kontrolirati sve te procese i onda se dogode problemi s ozljedama'', objasnio je.

Mladi Bruno Durdov je sve bolji, opet je postigao odličan pogodak.

''Ako želite Brunu dobro nemojte ga uspoređivati s nikim. Da ste ga gledali dva mjeseca prije vidjeli biste da ne zatvara tako dobro prostor kao sada. Ja sam 'čekić' koji će ga 'mlatiti'. Vi nemojte pisati mnogo. Pustite ga da raste i trenira. Mnogo mladih je bilo kao Bruno pa nisu postali igrači. Ima sve predispozicije da postane igrač. Što se tiče mladih igrača, Prpić odličan, Šimun igra kao 30-godišnjak. Oni zaslužuju da navijači budu zadovoljni. Ti momci sve slušaju, jako kvalitetno se razvijaju'', istaknuo je.

''Mislim da Hajduk može biti prvak''

Carević, naravno, nije bio tako zadovoljan predstavom svojih igrača, ali poručio je da je to realnost Šibenika u ovom trenutku.

''To je nažalost trenutno naša realnost. Čestitam Hajduku. Kad vidiš da smo napravili samo tri prekršaja..., a nedostatak kvalitete moraš iskompenzirat s agresivnošću, presingom na loptu. Poremetio nas je gol odmah na početku, pojedinci su kod nas bili malo impresionirani. Idemo dalje tući se s protivnicima s kojima se možemo tući, s Hajdukom se ne možemo u ovom trenutku'', rekao je strateg Šibenika.
 

Može li Hajduk biti prvak?

''Mislim da može. Hajduk je bio brz u pasu. Nisam mislio da će to tako izgledati. Mislio sam da ćemo bolje kontrolirati kanale dodavanja. Kada ti stanu na loptu, Livaja, Rakitić, Krovinović, Dajaku znaju kombinirati na malom prostoru. Ako sekundu zakasniš to je gol šansa'', zaključio je.
 

Jurićeva Roma upisala novi remi, Talijani nezadovoljni: Koji je sljedeći potez?

Spektakl u Bundesligi završio neočekivanim rezultatom: Vatreni s klupe pratio cijeli susret

Hajduk je sam na vrhu SuperSport HNL-a: Bijeli izdominirali Šibenik i zasluženo ostavili tri boda na Poljudu