Nogomet
Nogomet

Gattuso nakon pobjede Hajduka: "Spavam samo pet sati dnevno, a do kraja sezone svaku treću utakmicu branit će Kalinić"

Gennaro Gattuso je nakon utakmice Hajduk - Varaždin održao konferenciju za medije.

Gennaro Gattuso i Marko Livaja (Foto:Božidar Vukičević/Cropix)

Poslije pobjede Hajduka nad Varaždinom (2:1) trener Splićana Gennaro Gattuso dosta vremena na konferenciji za medije posvetio je objašnjavanju svojih poteza vezanih uz promjene prije i za vrijeme utakmice.

"Samo radim svoj posao, promatram igrače na terenu. Zato sam i izvadio Livaju, jer sam primijetio umor u njegovim nogama. Prije utakmice sam imao dilemu Pukštas ili Trajkovski, odlučio sam se za Rokasa jer Aleksandar se tek vraća nakon ozljede. Šimun Hrgović se odlično snašao, njemu nedostaje fizičke snage, ali marljivo trenira i trudi se. Zaslužio je ovakvu večer."

Odlazi li Rokas Pukštas?

"Ne znam ništa o tome. Prije 10-ak dana mi je rekao da je na izlaznim vratima i možete misliti kako sam reagirao, ali ne mogu ja tu ništa."

Zašto je branio Lovre Kalinić, a ne Ivan Lučić?

"Moje je pravilo da svake dvije, tri utakmice zamijenim golmana. Lovre odlično trenira i ovo njemu nije poklon, nego će to biti moje pravilo do kraja sezone. Svaku treću utakmicu će braniti Lovre i to nije ništa protiv Lučića."

Hajduk u nedjelju gostuje u Puli kod Istre 1961 koju vodi Paolo Tramezzani.

"Bit će teško, poznajem Paola, on igra s trojicom u obrani. Ali, moramo se odmoriti i od ponedjeljka krećemo s pripremama za Istru, čeka nas teška utakmica s taktičkog aspekta."

Tablice omogućuje Sofascore