Nogomet
Nogomet

Frustracije navijača Dinama zbog ulaznica za Salzburg: Komplicirana procedura dio je UEFA-ine uvjetne kazne

Dinamova objava o proceduri iza kupnje ulaznica za gostovanje u Salzburgu izazvala je burnu reakciju navijača,

Navijači Dinama (Foto:Goran Mehkek)

Nakon gostovanja u Puli ovog vikenda, Dinamo očekuje 3. kolo Lige prvaka u kojem će Modri gostovati u Salzburgu i probati doći do prve pobjede u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Uoči anticipiranog europskog okršaja, Dinamo je dobio 1500 alociranih mjesta za gostujuće navijače, a klub je službeno i potvrdio cijene te proceduru iza kupnje ulaznica.

Upravo ta procedura izazvala je burne reakcije navijača na raznim društvenim mrežama zbog kompliciranosti procedure. Konkretno, u tzv. voucherima koji se kupuju isključivo fizički, a zatim se u Salzburgu na određenoj lokaciji moraju zamijeniti za ulaznice.

Dinamo pod uvjetnom kaznom ove sezone

Međutim, voucheri i detaljna provjera dokumenata su uvjeti nametnuti Dinamu. Klub se na njih morao obvezati kako bi se skinula UEFA-ina zabrana za gostujuće navijače.

Iz kluba se jako lobiralo oko tog pitanja, ali UEFA je bila tu jako čvrsta. Dinamo je ove sezone pod uvjetnom kaznom, a pažnja oko europskih gostovanja je maksimalna.

Također, lokacije za izmjenu vouchera i karata klub mora dogovoriti s gostujućim klubom, a taj dogovor UEFA mora dodatno potvrditi. Na svaku utakmicu se šalje dodatni "security office" iz UEFA-e. Gledaju sve podatke, slikaju svaki detalj.

Neslužbeno se doznaje da je klub svjestan reakcija navijača i članova na ove uvjete, ali u pregovorima za ukidanje zabrane nije bilo druge alternative.

Formalno započeo projekt obnove Poljuda: Evo koliko novca je Vlada dodijelila Splitu

Tajne luksuzne jahte Cristiana Ronalda: Evo koliko stoji kupnja i održavanje

Poznati hrvatski klub ide u privatizaciju: Pronašli ulagača koji je spreman uložiti milijune eura

Standings provided by Sofascore