Nogomet
Nogomet

Junak Barcelone: Skupo je plaćen, nije doveden zbog golova, ali kad god zabije…

Frenkie de Jong postigao je jedini zgoditak na utakmici Alaves – Barcelona.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mučila se Barcelona, dugo nije uspijevala pronaći put do mreže Alavesa, a onda je u 87. minuti obrana domaćina izigrana i Frenkie de Jong je pogodio za, kako se ispostavilo, pobjedu Katalonaca.

Ovom pobjedom Barca je skočila na peto mjesto, preskočivši Real Sociedad, dok joj četvrtoplasirani Atletico Madrid bježi samo za jedan bod. Daleko nije niti Betis koji na trećoj poziciji ima pet bodova viška, ali i utakmicu više.

Poslije katastrofalnog početka sezone naziru se bolji dani za Katalonce, a ova pobjeda zbilja im je jako važna. Do nje su došli pogotkom De Jonga kojemu je to drugi put ove sezone da je bio strijelac.

Nizozemac je prije dvije i pol godine došao iz Ajaxa za odštetu od 86 milijuna eura. Veliki novac iskrcala je Barca jer je bila sigurna da je pronašla čovjeka koji će držati sve ključeve njezine vezne linije. Njegov primarni zadatak nisu golovi već briga da u sredini terena sve štima.

Od tada pa zaključno sa sinoć u La Ligi je postigao sedam golova, a pedantni statističari izračunali su da je s tim pogocima Barceloni donio čak osam bodova. U utakmicama protiv Betisa, Real Sociedada, Huesce i sinoć s Alavesom nizozemski veznjak je bio taj koji je donio po dva bonus boda Kataloncima.

U prijevodu, kad god se De Jong upiše u strijelce, izravno donese neke bodove Barci, pa se na Camp Nouu mogu nadati da će nizozemski reprezentativac što češće pronaći put do suparničke mreže.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore