Nogomet
Nogomet

Francuzi pišu o potopu, remek-djelu mladih Hrvata, ali i lošem nizu Monaca: Ovo im se nije dogodilo 30 godina

Dinamo je protiv Monaca osvojio bod u Ligi prvaka, ali i Francuzi su svjesni da su Plavi zaslužili puno više.

Martin Baturina u prodoru (Foto:Luka Stanzl/Pixsell)

Dinamo je protiv Monaca (2:2) na Maksimiru u Ligi prvaka osvojio samo bod, no nameće se dojam da je hrvatski prvak zaslužio puno više, a evo što pišu francuski mediji:

"Monaco izbjegao razočarenje remijem kod zagrebačkog Dinama", stoji u naslovu dnevnika Le Monde, koji piše da je momčad iz Kneževine "nakon atraktivne pobjede protiv Barcelone" jedva izbjegla poraz u Zagrebu:

"Umalo su se rastopili, a teren se brzo pretvorio u bazen zbog jake kiše koja je padala u Hrvatskoj." 

Francuzi hvale Bad Blue Boyse

Također, pohvalili su i Bad Blue Boyse koji nisu štedjeli glasnice, navijali su od prve do posljednje minute unatoč jakoj kiši:

"Unatoč liniji s petoricom braniča, povezanih s tri vrlo kompaktna veznjaka, Dinamo je žestoko napadao pred svojim kopom od 6000 ultrasa koji nisu prestajali navijati."

U sličnom tonu piše i Le Figaro, koji se posebno osvrnuo na loše vremenske uvjete u Zagrebu i natopljeni teren u Maksimiru:

"U potopu u Zagrebu, kamo je doputovala nekolicina hrabrih monegaških navijača, Monaco je umalo potonuo u vodu protiv Dinama (2:2)..."

Ipak, momčad iz Kneževine uspjela je dohvatiti veliki bod.

"U sportu mentalno i karakterno često imaju prednost pred fizičkim. Zahvaljujući dvama kasnim pogodcima igrači Monaca izborili su gotovo neočekivani remi na neprijateljskom terenu."

Procurio zanimljiv podatak o Monacu

Ugledne sportske novine L'Équipe pišu o lošim vremenskim uvjetima i natopljenom terenu u Zagrebu, ali i zanimljivom nizu Monaca na gostujućim utakmicama u Ligi prvaka!

Monaco, naime, nije pobijedio ni u jednoj od posljednjih osam gostujućih utakmica u Ligi prvaka. Upisali su četiri poraza i četiri remija, što je njihova najduža suša od prvih devet gostujućih utakmica u Ligi prvaka od rujna 1981. do prosinca 1993.

Pohvalili su predstavu dvaju talentiranih dinamovaca Petra Sučića i Martina Baturine, nazvali su to "remek-djelom mladih Hrvata", koji su krasnim golovima donijeli Dinamu veliku prednost na semaforu (2:0), ali, nažalost, presudile su individualne pogreške.

Bjelica grmi na suce, francuski braniči kobni za Dinamo: Čarobna transformacija Modrih!

FOTO Ponoćna objava Dinama oduševila navijače: "Tko bi rekao..."

Bjelica ironično o suđenju: "Baturina bi vrijedio 100 milijuna eura da igra za Benficu ili Porto"