Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaradio isključenje

Bjelica ironično o suđenju: "Baturina bi vrijedio 100 milijuna eura da igra za Benficu ili Porto"

Nenad Bjelica je posebno komentirao suđenje na utakmici Dinama i Monaca u Ligi prvaka.

Nenad Bjelica (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Trener Dinama Nenad Bjelica prokomentirao je infarktnu utakmicu s Monacom u 2. kolu Lige prvaka koja je završila rezultatom 2:2.

"Mislim da smo gledali jednu vrlo kvalitetnu utakmicu naše momčadi. I to na teškom terenu. Dečki su ispunili sve što sam tražio. Mislim da smo zaslužili pobijediti, ali, evo, završilo je 2:2, i to moramo prihvatiti. Važno je da smo vratili vjeru u sebe i svoje mogućnosti. Siguran sam da ćemo nastaviti igrati dobro i skupljati bodove."

Bjelica je podcrtao:

"Ovo je pobjeda za mene koja vrijedi jedan bod. Sami sebi smo pokazali da vrijedimo i da ćemo imati što reći u Ligi prvaka."

Trener Dinama komentirao suđenje

Dobili ste crveni karton. Kako komentirate suđenje?

"Žuti karton sam dobio jer je cijela klupa skočila i onda žuti ide glavnom treneru. Kod drugog žutog sam tražio prekršaj. Tražio sam iz svoje zone. Zbog toga sam dobio drugi žuti. Ne bih komentirao suđenje."

Je li bio jedanaesterac na Petkoviću?

"Ako je sudac procijenio da nije, onda nije. Podsjetilo me to na situaciju iz Lisabona. Tamo je čak dobio žuti karton jer je zapeo za nogu igrača. Ovdje barem nije dobio žuti."

Zašto ste izvadili Baturinu?

"Tražio je da ga zamijenim."

Ironično komentirao penal za Monaco

Jedanaesterac za Monaco.

"Naši igrači se nisu bunili, vjerojatno je bio penal. Nisam vidio. Što kažete? Izgleda da jest. Slična situacija kao s Petkovićem, samo je kriterij drukčiji. Idemo dalje", ironično je prokomentirao Bjelica.

Kako se dogodio klik momčadi?

"Ovo je kvalitetna momčad, dobro pripremljena i selektirana. To sam ja rekao prvi dan. Ne može biti slučajno da osvoji prvenstvo i uđe u Ligu prvaka. Dođe do pada, svima se dogodi. Ja sam privilegiran što treniram ove igrače, moj kompliment Jakiroviću. Kupim kajmak njegova rada. I njemu posvećujemo ovaj bod. Da to nije kvalitetna ekipa, da nije dobro pripremljena, ne bi se ovako borili i igrali."

Kako komentirate igru Brune Petkovića?

"Zadovoljan sam igrom Petkovića kao i svih igrača. Junački se borio, bio je mantinela suigračima, stvarno je odigrao odličnu utakmicu. Bit ćemo samo bolji."

Jeste li mogli napraviti više izmjena?

"Stopere nismo imali na klupi. Bočni igrači su mi igrali sasvim OK. U veznoj liniji nismo imali nikoga više. Mogao sam uvesti neko krilo, mogao sam uvesti i Kulenovića. Nismo imali previše alternativa, imali smo sve sama krila na klupi. Nije nam trebao taj profil igrača na utakmici. Nisam vidio slabost na terenu. Dobili smo gol iz prekida, nije ništa slutilo, ali dogodi se."

Posebno nahvalio Baturinu

Baturina?

"Njegova kvaliteta je neupitna, kao i talent. U bliskoj budućnosti će postati nositelj Vatrenih. Odigrao je danas za desetku. Vrijedi koliko netko plati za njega. Sigurno neće biti ispod 20 milijuna. Danas su u Monacu igrali neki igrači od 30 milijuna, a to se nije baš vidjelo. Kakvi se igrači prodaju za tu cifru. Ali to ti je kada igrač dolazi iz Hrvatske. Da igra u Benfici ili Portu, bio bi između 80 i 100 milijuna eura."

Što kažete na igru Torrentea i što ste rekli igračima na poluvremenu?

"Torrente je pokazao da može pomoći momčadi. Bio je odličan protiv Lokomotive, a i danas je dobro odigrao. Nisam ništa posebno rekao momčadi, bodrio sam igrače i rekao im da nastave u istom ritmu. Za mene je pobjeda jer smo pokazali sami sebi da možemo."

Nije zadovoljan bodom protiv Monaca

Da vam je netko prije nekoliko dana ponudio pobjedu protiv Lokomotive i remi protiv Monaca, biste li prihvatili.

"Znate odgovor. Samo pobjede prihvaćam. Godine 1995. igrajući za Albacete pobijedili smo Barcelonu 1:0 na Camp Nouu. Tada sam shvatio da nema utakmice koju ne možeš dobiti."

Kako ste se pripremali za utakmicu?

"Dečki su primijenili sve što sam im rekao. Odigrali su maksimalno kvalitetno bez obzira na minimalnu pripremu."

Bjelica ističe:

"Ovo nije uspjeh, bod nas ne čini presretnim. Rekao sam dečkima da popiju pivo ili čašu vina. Od sutra se priprema za sljedeću utakmicu. Vjerujem da ćemo se vratiti iz Varaždina s tri boda. Navijačima smo podršku vratili s borbom na terenu. Oni žele vidjeti maksimum, a mi smo to dali i oni to znaju cijeniti."

Je li vas ova utakmica podsjetila na Šahtar?

"Ne znam je li ista, ali ona sa Šahtarom je bila jako bolna. Ona mi je jedna od najtežih tih neriješenih. Siguran sam da ćemo ovo popraviti, imamo još šest utakmica. U svakoj utakmici je moguće pobijediti."

Nećete biti na klupi u Salzburgu.

"Nije meni prvi put u karijeri da dobijem crveni karton. Igrači moraju osjetiti moju emociju. Ne mogu sjediti kao koka na klupi. Ako to stoji crvenog, tako je kako je. Imam pomoćnike koji će to odraditi vrlo kvalitetno. Nije meni neka novost da me isključe", kazao je Bjelica i nasmijao se.

Josip Mišić Josip Mišić: "Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti" divider

Adolf Hutter Trener Monaca: Petković je odigrao fantastično, a Baturina je veliki talent divider

Dinamo - Monaco Kroz prste Dinama nisu skliznula samo dva boda već i milijuni eura: Evo koliko su Modri zaradili remijem divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta
Remi na Maksimiru. Što kažete na igru Plavih? 🔵🤔

📸: Damir Krajac/CROPIX
GOL! ⚽

Zakaria pogađa s bijele točke za izjednačenje. 

📸: AFP