Nogomet
Nogomet

Tudorov igrač doveo splitskog trenera do ludila, Francuzi tvrde da ga je stalno vrijeđao

Igor Tudor napustio je klupu Marseillea nakon samo jedne sezone, a navodno je imao puno problema s Portugalcem Nunom Tavaresom.

Igor Tudor (Foto:Afp)

Splitski stručnjak Igor Tudor napustio je klupu Marseillea nakon samo jedne sezone provedene u lučkom gradu. Poprilično je uspješna sezona iza Tudora, iako je u Ligi prvaka ispao u grupnoj fazi, u domaćem prvenstvu završio je na trećoj poziciji.

Osim samog rezultata, navijače je najviše oduševila igra Tudorova Marseillea, ali i njegova ekscentričnost. Splićanina svi karakteriziraju kao autoritativnog trenera, a očito njegove metode rada nisu odgovarale Portugalcu Nunu Tavaresu.

Ima nade za hrvatski koeficijent: U novu sezonu krenuli smo odlično i preskočili Šveđane

Nakon što je Tudor napustio klupu Marseillea, u javnost su izašle vijesti o napetosti na relaciji Tudor - Tavares. Francuski L'Equipe javlja da je Portugalac svakodnevno testirao živce našeg stručnjaka, a čak i često vrijeđao na treninzima.

Igrač na posudbi iz Arsenala ipak je bio redovni član prvog sastava unatoč problemima s Tudorom.

''Stalno ga je vrijeđao na treninzima''

''Nuno Tavares stalno je na treninzima vrijeđao Tudora. Tavares je prošao burnu godinu u Marseilleu, na početku je briljirao, postigao je tri pogotka na četiri susreta, što je vrhunski za beka, ali zatim je postao poznat po tenzijama s trenerom'', istaknuo je L'Equipe pa dodao:

''Ipak, Hrvat nije mogao zamisliti momčad bez Portugalca. Sve do samog kraja sezone bio mu je stalno u prvom sastavu iako su svi u klubu znali da ga Tavares stalno vrijeđa na treninzima. To je veliko iznenađenje jer Tudor gradi imidž strogog, autoritativnog trenera, ali za Portugalca je iz nekog razloga napravio iznimku", stoji u tekstu.

Navijači Rijeke napadnuti u Srbiji: Maskirani napadači s palicama razbili autobus, ozlijeđen vozač!

Tavares se nakon 39 nastupa u dresu Marseillea vratio u Arsenal, ali neće se dugo zadržati u Londonu, već svoj put vjerojatno nastavlja u Benfici.