Nogomet
Nogomet

FOTO Dani Olmo na hrvatskoj obali čeka rasplet pregovora: Sve dogovorio s novim klubom, ali...

Dani Olmo je na korak od transfera iz RB Leipziga u Barcelonu.

Dani Olmo (Foto:Afp)

Dani Olmo se nakon osvajanja Europskog prvenstva nalazi na zasluženom odmoru.

Upravo je on bio jedan od najzaslužnijih u španjolskom pohodu na četvrtu europsku krunu s tri pogotka i dvije asistencije, što mu je donijelo interes velikih klubova, a čini se i transfer karijere!

Poznati insajder za transfere Fabrizio Romano tvrdi da su Barcelona i Dani Olmo sve dogovorili, te da se samo čeka dogovor klubova oko visine odštete.

Barca je naime poslala novu, poboljšanu ponudu na adresu njemačkog bundesligaša u visini od 55 milijuna eura, plus sedam milijuna eura u bonusima. 4 milijuna eura za broj ostvarenih nastupa, a 3 milijuna eura za osvojene trofeje.

Katalonski list Sport pak tvrdi da se Barcina ponuda kreće u omjeru od 45 do 50 milijuna eura fiksne odštete, te od 14 do 16 milijuna eura u bonusima, te dodaju da Nijemci na to neće pristati iz dva razloga!

RB Leizpig traži da fiksni iznos odštete bude najmanje 55 milijuna eura, te da mu se gotovo cijeli iznos isplati u sljedećih nekoliko mjeseci. To predstavlja veliki problem Barci koja bi htjela to razvući na sljedećih godinu dana, piše Sport.

Za bivšeg dinamovca pak nema dileme, on samo želi u Barcelonu koja mu je ponudila ugovor na čak šest godina, odnosno do ljeta 2030. godine, a dok čeka ishod pregovora Olmo se nalazi na odmoru u Lijepoj našoj, točnije na Kornatima.

Za Olmov transfer živo je zainteresiran i zagrebački Dinamo. Hrvatski prvak ima pravo na 20 posto od cifre koja prelazi 29 milijuna eura. Ako Olmo bude prodan za 60 milijuna, Dinamu će kapnuti dodatnih 6,2 milijuna eura.

Gattuso uveo čvrstu ruku u Hajduk, Rijeka čeka eksploziju neizbrušenog dijamanta

Engleska liga izvjesnija od HNL-a: Tko će biti novi prvak Hrvatske i zašto kladionice cvikaju?

Hrvatski olimpijac nakon poraza plakao i bjesnio, trener objasnio što se dogodilo: "Već tri dana..."

Dani Olmo (Foto: Instagram/Dani Olmo)